Eмисия новини
от 05.00 часа
Ambadorët e Kosovës dhe Shqipërisë - Edon Cana dhe Donika Hoxha

Ambasada e Republikës së Kosovës me godinë të re në Sofje

Në një ceremoni simbolike, Ambasadori i Republikës se Kosovës, z.Edon Cana, i shoqëruar nga Ambasadorja e Shqipërisë, znj.Donika Hoxha dhe stafet respektive të të dyja ambasadave, kanë inauguruar ambientet e reja të Ambasadës së Republikës së Kosovës. Duke..

22.11.19 18:47 |

Zehrudin Dokle mori titullin e Ministrit për Diasporën “Ambasador i kombit”

Ambasada shqiptare në Sofje organizoi eventin “Një ditë në shqip” me qëllim promovimin e librit dhe të lexuarit në shqip. “Me ardhjen e epokës digjitale, libri dhe të lexuarit duket se e kanë humbur vëmendjen, prandaj nën moton “Lexo shqip” do..

31.10.19 12:04 |

U hap ekspozita “Tungjatjeta, emri im është Tirana!” në Universitetin e Sofjes “Shën Klementi i Ohrit”

Në Universitetin e Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” u inaugurua ekspozita “Tungjatjeta, emri im është Tirana!” Ekspozita prezanton 40 fotografi të vjetra të Tiranës që nga viti 1920 kur ajo u bë kryeqytet i Shqipërisë dhe përfshin periudha të..

22.10.19 09:59 |

Ambasadorja Donika Hoxha në samitin e Organizatës së Detit të Zi për Bashkëpunim

Ambasadorja Donika Hoxha ishte përfaqësuesja e Shqipërisë në samitin e sotëm të Organizatës së Detit të Zi për Bashkëpunim Ekonomik. Ajo foli në emër të Ministrit në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtëm z. Gent Cakaj. “Ne duhet të avancojmë..

28.06.19 18:31 |

“Tungjatjeta, emri im është Tirana!” hapi dyert në Muzeun Historik Kombëtar

Më 6 qershor në Muzeun Historik Kombëtar hapi dyert ekspozita “Tungjatjeta, emri im është Tirana!” . Ajo është pjesë e “Javës së Shqipërisë në Sofje”, të organizuar nga Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Bullgari: “Faleminderit Muzeun Historik..

07.06.19 12:03 |

Ekspozita kushtuar Skënderbeut në Bibliotekën Kombëtare në Sofje

Me iniciativën e Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Sofje dhe personalisht të Ambasadores Donika Hoxha në Bibliotekën Kombëtare “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” ishte inauguruar ekspozita, kushtuar heroit më të madh kombëtar të shqiptarëve Gjergj..

05.06.19 15:12 |

Takimi i Patrikut bullgar Neofit me Ambasadoren Donika Hoxha

Të enjten në Sofje u zhvillua takimi i Patrikut të shenjtë të Bullgarisë Neofit me Shkëlqesinë e saj Ambasadoren e Republikës së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha. Ajo falënderoi për nderin e madh dhe vëmendjen e treguar nga ana e kreut të Kishës..

25.05.19 08:41 |

Bullgaria dhe Shqipëria do të përgatitin një Marrëveshje të re për sigurim social

Ministri i Punës dhe Politikës Sociale Biser Petkov u takua me Ambasadoren e Republikës së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha me iniciativë të saj. Gjatë bisedimit u shqyrtua përgatitja e një Marrëveshjeje të re për sigurim social mes dy vendeve tona,..

16.05.19 18:15 |

Festa e gruas në Ambasadën Shqiptare në Sofje

Me rastin e 8 marsit Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë në Sofje Donika Hoxha organizoi në hollin kryesor të ambasadës një takim të grave shqipfolëse që jetojnë në kryeqytet. Ndër të ftuarit ishin përfaqësuese të rretheve universitare,..

08.03.19 15:32 |

“Ambasador për një ditë” për ndryshimet pozitive në shoqëri

“Ambasador për një ditë” fillon për 16-vjeçaren Vasilena Jordanova herët në mëngjes, akoma në orën 4.30. Në këtë ditë ajo duhet të udhëtojë nga qyteti i saj të lindjes Jamboll (Bullgari Juglindore) deri në Sofje, ku e pret “ambasadorja e saj”..

02.03.19 13:10 |
Всички новини: днес | вчера