Eмисия новини
от 05.00 часа

Shkencëtarët bullgarë me një rekord botëror për një algoritëm të zhvilluar

Shkencëtarët nga Instituti i Matematikës dhe Informatikës në Akademinë Bullgare të Shkencave kanë vendosur një rekord të ri botëror për një algoritëm të zhvilluar që mund të çojë në një përparim serioz teknologjik në përdorimin e kompjuterëve..

15.02.22 07:15 |

Shkenca moderne nuk e përjashton besimin tek Zoti

Në prag të festës më të ndritur, dhe më të dashur familjare, Krishtlindja, sikurse jeta jonë përsëri është e rrethuar nga shpresa dhe besimi për një të nesërme më të mirë. Kurse ajo padyshim që është e lidhur me shkencën dhe besimin. Pikërisht..

24.12.21 06:05 |

Doktori Venelin Todorov: Shkenca në një nivel botëror mund të bëhet dhe në Bullgari

Ai është një shkencëtar i ri i suksesshëm, i cili zgjedh të zhytet në thellësitë e universit në tokën e tij të lindjes-në Bullgari. Dhe është i vlerësuar për punën e tij. Kjo është historia e vërtetë jetike e doktorit Venelin Todorov . Banuesi..

30.10.21 13:25 |

Dorëzuan çmimet “Pitagor”

Për herë të 13-të Ministria e Arsimit dorëzoi çmimet “Pitagor” për kontributin në zhvillimin e shkencës bullgare. Dr. Venelin Todorov dhe Dr. Maria Ivanovska u vlerësuan në kategorinë "Shkencëtar i Ri". Todorov merret me modelim..

25.05.21 12:18 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера