Eмисия новини
от 18.00 часа
Кирил Ананиев

Ананиев потвърди: България очаква да се присъедини към еврозоната през 2024 г.

България подготвя национален план за въвеждане на еврото, съобщи финансовият министър Кирил Ананиев на годишния форум Euromoney за Централна и Източна Европа. За първи път една от най-големите финансови конференции се провежда изцяло онлайн заради..

12.01.21 16:06 | България
Dimitër Radev

Kryebankieri prognozoi hyrjen e Bullgarisë në eurozonë në vitin 2024

Ka të ngjarë që nga data 1 janar 2024 bullgarët ta përdorin euron në vend, parashikoi shefi i Bankës Popullore Bullgare Dimitër Radev cituar nga Bloomberg TV Bulgaria. Aderimi i vendit në ERM2 do të përshpejtojë procesin e afrimit real të ekonomisë..

21.12.20 14:16 |

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέλαβε την εποπτεία 5 βουλγαρικών τραπεζών

Από την 1 η Οκτωβρίου η Κεντρική Τράπεζα Βουλγαρίας συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα /ΕΚΤ/. Η προσχώρηση στην ενιαία τραπεζική ένωση οδηγεί στην άμεση εποπτεία από τη Φρανκφούρτη επί 5 βουλγαρικών τραπεζών. Έστω και να είναι μέρος..

01.10.20 11:41 |

Комисия обсъжда участието на ББР в увеличаването на капитала на ПИБ

Временната парламентарна комисия за изясняване на участието на държавната Българска банка за развитие в увеличаването на капитала на търговска банка се събира за първи път. Очаква се на нея да бъде изслушан представител на икономическото..

01.10.20 07:54 | Политика

"Фич": България може да приеме еврото най-рано през януари 2024 г.

Международната рейтингова агенция "Фич" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг в чуждестранна и местна валута ‘BBB’ със стабилна перспектива, съобщи пресцентърът на Министерството на финансите. Рейтингът на България е подкрепен от силните външни..

22.08.20 15:22 | Икономика

“Fitch” ripohoi vlerësimin financiar ‘BBB’ të Bullgarisë me perspektivë stabile

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit “Fitch” ripohoi vlerësimin afatgjatë të kreditit të vendit tonë në valutë të huaj dhe në valutë vendase ‘BBB’me perspektivë stabile , njoftoi zyra e shtypit e Ministrisë së Financave. Vlerësimi është përkrahur..

22.08.20 11:29 |
Ministrja Zaharieva

Ministrja Ekaterina Zaharieva: “Bullgaria nuk është republikë bananesh”

Nuk jemi republikë bananesh dhe nuk kemi nevojë për mëshirën e një ose tjetër shteti, deklaroi para televizionit BTV Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Zëvendëskryeministre Ekaterina Zaharieva. Pozita e Ambasadores së SHBA-së në Bullgari Herro..

22.07.20 10:47 |
Зинаида Златанова

Зинаида Златанова: Борисов няма история на успехи в преговорите с Брюксел

Като „грешна интерпретация на това, което се случва в Европа“, определи надеждите на премиера за бързо приключване на Европейския съвет Зинаида Златанова - експерт по европейските въпроси, бивш ръководител на представителството на Европейската..

20.07.20 15:11 | Мнения

България може да прекара повече от 5 години в преддверието на еврозоната

България може да остане в зоната на  валутно-курсовия механизъм ERM II дори 10 години и да повтори сценария на Литва и Латвия заради все още неосъществени икономически и съдебни реформи. Това прогнозира в интервю за "Хоризонт" Ясен Георгиев от..

17.07.20 10:33 | България

Levi bullgar ka kurs stabil të fiksuar ndaj euros

Në rregullat e dhomës së pritjes për eurozonën ERM II ka një interval prej plus-minus 15%, brenda të cilit një valutë mund të lëvizet, që të konsiderohet si stabile. Ka pyetje nëse kursi lev-euro është i fiksuar, ose do të lëvizet në këtë interval,..

16.07.20 15:00 |
Всички новини: днес | вчера