Eмисия новини
от часа
Dimitër Radev

Kryebankieri prognozoi hyrjen e Bullgarisë në eurozonë në vitin 2024

Ka të ngjarë që nga data 1 janar 2024 bullgarët ta përdorin euron në vend, parashikoi shefi i Bankës Popullore Bullgare Dimitër Radev cituar nga Bloomberg TV Bulgaria. Aderimi i vendit në ERM2 do të përshpejtojë procesin e afrimit real të ekonomisë..

21.12.20 14:16 |

“Fitch” ripohoi vlerësimin financiar ‘BBB’ të Bullgarisë me perspektivë stabile

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit “Fitch” ripohoi vlerësimin afatgjatë të kreditit të vendit tonë në valutë të huaj dhe në valutë vendase ‘BBB’me perspektivë stabile , njoftoi zyra e shtypit e Ministrisë së Financave. Vlerësimi është përkrahur..

22.08.20 11:29 |
Ministrja Zaharieva

Ministrja Ekaterina Zaharieva: “Bullgaria nuk është republikë bananesh”

Nuk jemi republikë bananesh dhe nuk kemi nevojë për mëshirën e një ose tjetër shteti, deklaroi para televizionit BTV Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Zëvendëskryeministre Ekaterina Zaharieva. Pozita e Ambasadores së SHBA-së në Bullgari Herro..

22.07.20 10:47 |

Levi bullgar ka kurs stabil të fiksuar ndaj euros

Në rregullat e dhomës së pritjes për eurozonën ERM II ka një interval prej plus-minus 15%, brenda të cilit një valutë mund të lëvizet, që të konsiderohet si stabile. Ka pyetje nëse kursi lev-euro është i fiksuar, ose do të lëvizet në këtë interval,..

16.07.20 15:00 |
zonja Mustava dhe zoti Borisov

Kryeministrit bullgar bisedoi me ambasadorin e ShBA-së në Bullgari

Ambasadorja e ShBA-së në Bullgari Hero Mustafa pas një takimi me kryeministrin Bojko Borisov tha se ajo nuk mund të bëjë thirrje për dorëheqjen e ndonjë zyrtari. Para “Evropës së Lirë” ajo tha, se në Këshillin e Ministrave diskutoi shumë tema, duke..

14.07.20 19:51 |

Bullgaria në ERM II - çfarë vjen?

Në sfondin e protestave të zhvilluara “për” dhe “kundra” qeverisë, sikurse në një plan të pasmë mbeti tema e rëndësishme për pranimin e Bullgarisë në Mekanizmin e Kursit të Këmbimit ERMII dhe në bashkimin bankar, si një hap drejt hyrjes në..

14.07.20 10:27 |

Banka Qendrore Evropiane caktoi kursin standard të ndërhyrjes për levën bullgare

Banka Qendrore Evropiane caktoi kurset e detyrueshme të ndërhyrjes për levën bullgare dhe për kunën kroate pasi lejoi dy vendet të hyjnë në Mekanizmin Valutor ERM II. Nga data 13 korrik 2020 kursi më i ulët i këmbimit të levës mund të jetë 1.66246 leva..

13.07.20 15:04 |
Fabio Paneta

Bullgaria dhe Kroacia duhet të përmirësojnë institucionet dhe ekonomitë e veta

Bullgaria dhe Kroacia duhet të vazhdojnë të punojnë që t’i përmirësojnë ekonomitë dhe institucionet e tyre, para se të pranojnë euron, deklaroi ditën e hënë anëtari i bordit të Bankës Qendrore Evropiane Fabio Paneta, bëri të ditur Rojtersi...

13.07.20 14:05 |

Një investitor çek pronësoi pjesë në Bankën e Parë të Investimeve

Valea Foundation e sipërmarrësit çek Karel Komarek u përfshi në rritjen e kapitalit të Bankës së Parë të Investimeve – Fibank. Fondi u bë pronar i 7,9% prej aksioneve të bankës private bullgare. Banka Bullgare për Zhvillim bleu pak më shumë se 18%...

02.07.20 18:48 |

Qeveria miratoi angazhimet për anëtarësim në eurozonë

Kabineti i kryeministrit Bojko Borisov miratoi angazhimet të cilat Bullgaria duhet të zbatojë pas pranimit në Bashkimin Bankar dhe në ERM II – mekanizmin i cili paraprin aderimin në eurozonë. Angazhimet janë në sektorin jobankar financiar, menaxhimin e..

01.07.20 20:11 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР