Eмисия новини
от часа
Goce Dellçev

Shënojmë 149 vjet nga lindja e Goce Dellçevit

Georgi ose Goce Dellçev është një nga revolucionarët më të rëndësishëm bullgar, udhëheqës dhe ideolog i Komiteteve Revolucionare Bullgare të Maqedonisë dhe Edrenesë, emëruar më vonë VMORO. Goce Dellçev lindi në Kukush të Maqedonisë së Egjeut më 4 shkurt..

04.02.21 12:36 |

Institucioni më i madh shkencor tek ne shënon 151 vjet nga krijimi

Akademia Bullgare e Shkencave më 12 tetor shënon 151 vjet nga krijimi. Profesoresha Lizbet Ljubenova, drejtoreshë e Arkivit Shkencor të Akademisë, do të mbaj një fjalim “150 vjet Ekzarkia Bullgare dhe lidhjet e saj me Shoqatën Letrare Bullgare”...

12.10.20 05:45 |

Më 10 maj shënojmë përvjetorin e rimëkëmbjes së Patrikanës Bullgare

Më 10 maj Kisha Ortodokse Bullgare kremton përvjetorin e rimëkëmbjes së Patrikanës Bullgare. Ekzistenca e saj ishte ndërprerë në fund të shekullit XIV kur Bullgaria ra nën sundimin osman. Rimëkëmbja e Patrikanës Bullgare ishte ideali i..

10.05.20 10:30 |

150 vjet nga themelimi i Ekzarkisë Bullgare

Më 28 shkurt të vitit 1870 veziri i madh i Perandorisë Osmane Ali pasha njohu të drejtën e bullgarëve të kenë kishë të pavarur të ndarë nga Patrikana e Kostandinopojës. Pas luftërave shumëvjeçare për pavarësi kishtare bullgare, sulltan Abdull Azis..

28.02.20 13:57 |
Всички новини: днес | вчера