Eмисия новини
от 08.00 часа

Filarmonia “Pioner” “krah për krah” me Filarmoninë e Sofjes

"Krah për krah" - kështu quhet projekti në të cilin muzikantët e dy orkestrave do të luajnë në një skenë. Ngjarja është pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Javëve Muzikore të Sofjes. Më 8 qershor në sallën “Bullgaria” të kryeqytetit publiku do të..

07.06.21 15:24 |

Aleksandër Zemcov: “Unë e dua Bullgarinë, do të doja të tingëllonte më shumë muzikë bullgare”

Vetëm disa ditë qëndrim në Sofje arritën të akomodojnë të paktën tre ngjarje të rëndësishme muzikore me pjesëmarrjen e violinistit dhe dirigjent të famshëm Aleksandër Zemcov. Në sallën “Bëllgaria” ai drejtoi një program të Filarmonisë së Sofjes,..

27.03.21 12:15 |

Misha Majski dhe Evgenij Kisin me koncerte dhe klasa mjeshtërie në Sofje

Gjatë ditëve të fundit muzikantët e rinj nga Akademia Kombëtare Muzikore “Profesor Panço Vlladigjerov” si dhe pedagogët e tyre patën mundësi të takohen me dy nga ekzekutuesit më të njohur modern - pianisti Evgenij Kisin dhe violonçelisti Misha..

11.03.21 13:19 |

Dirigjenti Sascha Goetzel paraqet muzikën vjeneze me Filarmoninë e Sofjes

Në koncertin e Filarmonisë së Sofjes më 25.02. do të dëgjojmë vepra të kompozitorëve austriakë, përfaqësues të epokave të ndryshme - Koncert për piano dhe orkestër numër 17 në  G major nga Mozarti dhe Simfoni për orkestër të dhomës opus 23 nga Alexander..

25.02.21 07:10 |

Najden Todorov: “Rezultati i mirë vjen vetëm kur talenti është i gërshetuar me disiplinë”

Drejtori i Filarmonisë së Sofjes Najden Todorov u kthye nga Stambolli, ku drejtoi një koncert të orkestrës së Filarmonisë “Borusan” me soliste violinistja virtuoze Midori. “Jam shumë i lumturuar nga kontakti im personal me Midorin dhe për këtë se ajo..

30.11.20 12:09 |

Ylli i Metropolitanit Diana Damrau para koncertit të saj të parë në Bullgari

Diana Damrau - një nga këngëtaret më të shquara të operës të kohës sonë, do të hapë stinën e re të Filarmonisë së Sofjes në fillim të shtatorit. Në të ylli i Metropolitanit do të jetë në partneritet me basin francez Nicolas Testé, i cili është dhe..

12.08.20 10:30 |

Veprat e Vlladigerivit dhe Bernstein do të ekzekutohen në sallën “Bullgaria”

Më 31 tetor, kur si zakonisht ditën enjte Filarmonia e Sofjes zhvillon koncertet e veta, do të ekzekutohen dy vepra të jashtëzakonshme muzikore. Ato janë krijuar me vetëm pesë vjet diferencë. Leonard Bernstein e ka kompozuar Simfoninë e tij të parë gjatë..

31.10.19 11:27 |

Koncert i Vesko Panteleevit-Eshkenazit dhe i Martin Panteleevit

Gjithnjë e më shpesh e quajmë stinën e 90-të të Filarmonisë së Sofjes “yjore” – dhe kjo e ka arsyen e vet, duke pasur parasysh programin e pasur, ku janë përfshirë dhjetëra emra të njohur nga skena bullgare dhe nga ato botërore. Sot, më 18 prill, do të..

18.04.19 12:38 |
Foto: hainzl-delage-artists-management.com

Alfred Eschwé: “Me gëzim do të dirigjoj përsëri në Bullgari”

Njeriu nuk mund të dëgjojë dhe të shikojë të gjithë muzikantët e njohur, por mund të provojë. Mbase një mendim i tillë i kishte motivuar qindra fansat, të cilët zgjodhën ditën e diel në mbrëmje “koncertin e Vjenës” të Filarmonisë së Sofjes të..

06.02.19 12:12 |
Alfred Eschwé

Muzika klasike e Vjenës dhe romantizmi nën shkopin e dirigjentit të njërit prej njohësve më të mirë të kësaj muzike

Më 3 shkurt Filarmonia e Sofjes për herë të parë do të ekzekutojë nën drejtimin e Alfred Eschwé. Në programin e vet maestroja ka zgjedhur 3 vepra të krijuara në Vjenë – Uverturën ndaj “Dasmës së Figaros” nga Mocarti, Simfoninë numër 3 nga Betoveni..

03.02.19 09:00 |
Всички новини: днес | вчера