Eмисия новини
от 20.00 часа

Kremtojmë Fjetjen e Hyjlindëses Mëri - një nga festat më të respektuara në botën e krishtere

Çdo vit më 15 gusht Kisha Ortodokse Bullgare shënon festën e madhe të krishtere – Fjetjen e Shën Mërisë. Populli e quan këtë festë – Hyjlindësen e Tërëshenjtë. Kjo është dita e vdekjes së Shën Mërisë. Në të gjitha kishat dhe manastiret kryhet..

15.08.20 05:35 |

Më 15 gusht Bullgaria shënon festën e Fjetjes së Hyjlindëses Mari

Patriarku Neofit shërbeu një Liturgji të Shenjtë Hyjnore në Manastirin e Trojanit në lidhje me festën e Fjetjes së Hyjlindëses Mari- një nga 12 festat e mëdha të krishtera, të festuara si nga ortodoksët kështu dhe nga katolikët. Virgjëresha e Madhe..

15.08.19 13:04 |
Всички новини: днес | вчера