Eмисия новини
от часа

Agjencia “Trend” regjistroi stanjacion në qëndrimet publike dhe politike

Pamja e qëndrimeve të opinionit shoqëror është statike. Mbështetja elektorale për partitë dhe vlerësimi i institucioneve shtetërore janë të ngjashme me rezultatet e një sondazhi në korrik, sipas të dhënave të Agjencisë “Trend”. GERB mbetet forca e..

14.09.23 09:37 |

Vota lokale do të jetë interesante, por rezultatet nuk kanë gjasa të ndikojnë seriozisht në strukturën qeverisëse

Dy javë para nisjes së fushatës parazgjedhore për pushtetin vendor në vendin tonë, një sërë partish nuk kanë bërë të ditur se cilët janë kandidatët me të cilët do të konkurrojnë për postin e kryetarit të bashkisë përkatëse. Megjithatë, nuk mungon..

13.09.23 10:15 |

PP-DB, GERB dhe DPS propozojnë heqjen e ndalimit të importeve të grurit nga Ukraina

Bullgaria nuk duhet të mbështesë vazhdimin e masës emergjente që ndalon importin në Bullgari, Poloni, Hungari, Rumani dhe Sllovaki të farave të grurit, misrit, rapes dhe lulediellit nga Ukraina pas datës 15 shtator 2023. Kjo propozohet në një..

12.09.23 17:37 |
Rosica Mateva

Kandidatët politikë regjistrohen për zgjedhjet lokale deri më 13 shtator

42 parti dhe 8 koalicione paraqitën dokumentet për pjesëmarrje në zgjedhjet lokale. U regjistruan 24 parti dhe 3 koalicione. Për pjesën tjetër po kontrollohen nënshkrimet e zgjedhësve dhe dokumentacioni shoqërues. Regjistrimi do të përfundojë deri më..

11.09.23 13:50 |
Vezhdi Rashidov

Vezhdi Rashidov largohet nga politika

Skulptori Vezhdi Rashidov dha dorëheqjen si deputet. Në një mesazh për mediat thuhet se Rashidov përveç nga parlamenti po largohet nga partia GERB dhe politika. Ai nuk i saktësoi arsyet, por më 7 gusht dha dorëheqjen si kryetar i komisionit për..

09.08.23 10:46 |

Deputetët bëjnë thirrje që Bullgaria të mbështesë Ukrainën për anëtarësimin në NATO

Përfaqësues të disa formacioneve politike paraqitën në parlament një projekt-deklaratë që mbështet anëtarësimin e Ukrainës në NATO. Në mesin e nënshkruesve të dokumentit janë liderët e GERB-it Bojko Borisov, i “Bullgarisë Demokratike” Atanas Atanasov..

30.06.23 10:47 |
Kryeministri Denkov

Kabineti miratoi zyrtarisht dy nominimet për komisionerin evropian për t'u paraqitur në Bruksel

Në një mbledhje të jashtëzakonshme, Këshilli i Ministrave miratoi zyrtarisht dy kandidaturat për postin e komisionerit evropian, që do t'i propozohen Komisionit Evropian për shkak të postit vakant të ministres së jashtme aktuale, Maria Gabriel...

23.06.23 17:57 |

PP - DB vendosi shtatë kushte për GERB-in për të mbajtur qeverinë

"Po e vazhdojmë ndryshimin - Bullgaria Demokratike" (PP-DB) ftoi GERB në bisedime, duke këmbëngulur që nesër, më 24 qershor, kreu i partisë Bojko Borisov së bashku me liderët e koalicionit të nënshkruajnë një Mekanizmin për garantimin e programit..

23.06.23 17:16 |

Ilijana Ivanova dhe Daniel Lorer janë kandidatët bullgarë për komisioner evropian

Ilijana Ivanova, anëtare e Zyrës Evropiane të Auditimit, është propozimi i GERB-it për një komisioner evropian bullgar i cili të zëvendësojë ministren e jashtme aktuale Maria Gabriel, që  dha dorëheqje si komisionere evropiane, njoftoi kreu i..

21.06.23 16:47 |

Një komision i përkohshëm parlamentar do të shqyrtojë arsyet për imunitetet e kërkuara të deputetëve

Kuvendi Popullor krijoi një komision të përkohshëm për të shqyrtuar faktet dhe rrethanat rreth imuniteteve të kërkuara nga Prokurori i Përgjithshëm të deputetëve Bojko Borisov dhe Daniell Aleksandrov nga GERB dhe Kirill Petkov nga PP-DB. Deri më 18..

14.06.23 14:08 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна