Eмисия новини
от 04.00 часа

Zgjedhjet për Parlament – theksi në vitin politik 2021

Pas një viti të pazakontë që prej dekadash e këtej, gjatë pranverës së vitit 2021 në Bullgari priten zgjedhje të rëndësishme dhe mjaftë atraktive parlamentare. Pavarësisht nga protestat në vitin e Covid-krizës nuk u arrit në zgjedhje para afatit. Tani,..

05.01.21 07:10 |

Parlamenti përkrahu pozitën bullgare për Maqedoninë e Veriut

Partia GERB, Partia Socialiste Bullgare për Bullgarinë, Patriotët e Bashkuar dhe Volja përkrahën pozitën e qeverisë në negociatat për aderimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut me BE-në, transmetoi BTA. Lëvizja për të Drejta dhe Liri nuk..

18.11.20 17:57 |

7 parti kanë shans për të hyrë në Parlamentin e ardhshëm

Nëse zgjedhjet parlamentare do të mbaheshin sot, barazia midis dy forcave kryesore politike në vend do të ruhej, tregon një studimi nga agjencia SOVA HARRIS, porositur nga gazeta Trud. Koalicioni GERB / Bashkimi i Forcave Demokratike (SDS) dhe..

09.11.20 11:13 |

Për shkak të Covid-19 aktualizojnë planin kombëtar kundër epidemisë së gripit

Brenda një muaji qeveria do të aktualizojë dhe do të aplikojë Planin Kombëtar të Gatishmërisë për Pandeminë e Gripit. Këtë e votoi parlamenti me 170 vota “pro”, zero “kundër” dhe një të abstenuar. Propozimi u bë nga Partia Socialiste Bullgare..

22.10.20 15:46 |
Aleksandër Andreev

Zëdhënësi i Komisionit Qendror Zgjedhor bëhet kryetar i tij

Aleksandër Andreev u zgjodh kryetar i Komisionit Qendror Zgjedhor. Për të votuan deputetët e partisë GERB, të Patriotëve të Bashkuar, të partisë “Volja” dhe katër deputetë të pavarur. Partia Socialiste Bullgare votoi “kundër” ndërsa Lëvizja për të..

09.10.20 12:19 |

Zënkë verbale në parlamentin bullgar për shkak të rezolutës së Parlamentit Evropian

Rezoluta e miratuar nga Parlamenti Evropian për superioritetin e ligjit në Bullgari provokoi shkëmbimin e deklaratave në Kuvendin Popullor. Dragomir Stojnev nga Partia Socialiste Bullgare tha, se Evropa tregoi, se demokracia bullgare është e..

09.10.20 11:57 |
Petër-Emill Mitev

Partia Popullore Evropiane investon besim në partinë GERB

Përkrahja e Partisë Popullore Evropiane për partinë GERB përbën një investim. Deklarata e kryetarit të partisë Manfred Weber në përkrahje të partisë GERB është me më shumë rëndësi se sa kritikat e drejtuara ndaj Bullgarisë. Këtë e tha në një..

08.10.20 15:09 |

Pavarësisht dhe shumë e kritikuar partia GERB mbetet forca e parë politike

Në qoftë se zgjedhjet ishin sot për partinë GERB do të votonin 20.5% nga bullgarët, për Partinë Socialiste-19.6%. Për projektin e ri –“Ka një popull të tillë” - 14.9%, për Lëvizjen për të Drejtat dhe Liritë-9.9%, për Bullgarinë Demokratike - 9.4%..

05.10.20 14:57 |
Cvetan Cvetanov

Cvetan Cvetanov: Në zgjedhjet e ardhshme GERB do të marrë nën 500 000 vota

Ish-zëvendëskryetari i partisë në pushtet GERB Cvetan Cvetanov nënvizoi para Televizionit Kombëtar Bullgar (BNT) se Bojko Borisov e ka bërë partinë e vet peng të mbijetesës së kabinetit të tij. Sipas prognozave të Cvetanovit në zgjedhjet e..

04.10.20 11:04 |
Bojko Borisov /djathtas/ dhe Donald Tusk

Partia Popullore Evropiane përkrahu GERB për një mandat të plotë

E keni përkrahjen tonë! Zgjedhjet e rregullta parlamentare janë mënyra që çdo një shtetas ta shprehë mendimin e vet. Këtë e deklaroi Presidenti i Partisë Popullore Evropiane Donald Tusk para kryetarit të GERB-it dhe Kryeministrit të Bullgarisë..

02.10.20 13:57 |
Всички новини: днес | вчера