Eмисия новини
от 21.00 часа
Krasimir Karakaçanov

VMRO do të përkrahë Kushtetutën e re në se përfshin kërkesat e nacionalistëve

Partia nacionaliste VMRO do të përkrahë projektin e partisë GERB për Kushtetutën e re në se përfshin kërkesat e nacionalistëve. Këtë e tha zëvendës kryeministri dhe ministër ushtarak Krasimir Karakaçanov në hapjen e vitit shkollor në Akademinë..

01.09.20 19:09 |

Ndryshimet në Kodin Zgjedhor u miratuan nga komisioni juridik

Komisioni juridik pranë Kuvendit Popullor pranoi propozimet e GERB-it për ndryshime në Kodin Zgjedhor. Partia në pushtet propozoi korrigjime të cilat parashikojnë zgjedhjen mazhoritare të gjysmës së deputetëve në Kuvendin e Madh Popullor si dhe..

01.09.20 16:18 |

Kryeministri Bojko Borisov: Duan që të ketë përsëri “kabinet Oresharski”

“Dje u bënë të qarta shumë gjëra. Së pari se DPS nuk e përkrah GERB . Për të gjithë u bë e qartë se fjalët e tyre për Kuvend të Madh Popullor dhe kushtetutë të re kanë qenë të kota. Çfarë doli – se të gjithë kanë gënjyer! U bë e qartë për të..

01.09.20 12:08 |
Mustafa Karadajë

Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë nuk do të përkrahë projektin e GERB-it për kushtetutë të re

Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë (DPS) – partia e turqve etnikë bullgarë dhe të myslimanëve të tjerë në Bullgari, nuk do ta përkrahë projektin e partisë në pushtet GERB për kushtetutë të re dhe thirrje të Kuvendit të Madh Popullor. Këtë e deklaroi..

31.08.20 16:07 |

GERB nisi konsultime për Kushtetutën e re

GERB nisi konsultime me partitë parlamentare për thirrjen e Kuvendit të Madh Popullor dhe për miratimin e Kushtetutës së re. Brenda ditës kryetarja e grupit parlamentar të GERB-it Daniella Daritkova , kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta..

25.08.20 12:26 |

Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva: Ndryshimet e propozuara në Kushtetutë janë ftesa e parë për bisedim

“Ditën e martë do të fillojnë bisedimet për grumbullimin e nënshkrimeve për parashtrimin e projektit për kushtetutë të re” – këtë e tha Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva në Zllatograd, ku ishte e pranishme në inaugurimin e monumentit..

22.08.20 14:30 |
Diana Kovaçeva

Projekti për kushtetutë të re privon shtetasit nga mbrojtje

Në një kapitull special kushtuar avokatit të popullit në projektin e GERB-it për kushtetutë të re, institucioni i mbrojtësit popullor privohet nga përmbajtja. Para BNR avokatja e popullit Diana Kovaçeva komentoi, se sipas teksteve të reja avokati i..

19.08.20 11:01 |
Daniella Daritkova

Partia Socialiste Bullgare hodhi poshtë projektin e ri për kushtetutë të partisë GERB

Partia Socialiste Bullgare nuk përkrah projektin për Kushtetutë të re, të propozuar nga partia GERB dhe nuk do të marrë pjesë në konsultimet për ndryshime në kushtetutë. Këtë e njoftoi në konferencën e jashtëzakonshme të shtypit Janaki Stoillov nga..

18.08.20 15:45 |
Daniella Daritkova

Është depozituar projekti për Kushtetutë të re

Kryetarja e grupit parlamentar të partisë GERB Daniella Daritkova   ka depozituar në zyrën e Kuvendit Popullor projektin për Kushtetutë të re të Bullgarisë. Dokumenti është i dërguar deri tek kryetarët e të gjitha grupeve parlamentare në Legjislaturën e..

17.08.20 15:40 |

Bojko Borisov: Është gënjeshtër se nuk dëshirojmë të lëmë pushtetin

Partia GERB paraqes projektin për kushtetutë, tha kryeministri dhe lider i GERB-it Bojko Borisov në një deklaratë në faqen e tij Facebook. Në të ai shprehu gatishmëri për takim me partnerët e koalicionit. Kryeministri kërkoi të krijohet një grup i..

17.08.20 13:21 |
Всички новини: днес | вчера