Eмисия новини
от 16.00 часа

Radostin Çollakov – djali nga mali Rodopa, i cili mëson intelektin artificial të mendojë në gjuhën bullgare

15 vjeçi Radostin Çollakov nga fshati Barutin në malin Rodopa tashmë 6 vjet përpiqet për të bërë makinat më njerëzore. Sikur një i huaj nga një planet i përparuar teknologjikisht, ai mbart me vete njohuri që nuk mund t’i fitonte as në shkollën..

04.05.21 09:15 |

Suksesi i radhës i nxënësve nga Gjimnazi Matematikor i Sofjes

Sipas traditës nxënësit e Gjimnazit Matematikor të Sofjes “Pajisij Hilendarski” u kthyen përpara ditëve të numëruara me disa vende të para nga një garë ndërkombëtare. Në garën me mbi 300 pjesëmarrës prej 16 vende evropiane dhe aziatike, ata fituan dy..

20.01.10 12:32 |
Всички новини: днес | вчера