Eмисия новини
от 12.00 часа

Plovdiv nderoi viktimat e regjimit komunist

Me homazhe dhe lule para monumentit “Svideteljat” (Dëshmitari), Bashkimi i të Persekutuake në Plovdiv nderoi kujtimin e të vrarëve dhe të zhdukurve pa lënë gjurmë gjatë regjimit komunist. Sot mbushen 77 vjeç nga okupacioni i Bullgarisë nga Ushtria..

09.09.21 18:22 |

Nderojmë viktimat e “Gjykatës Popullore” që nga viti 1945

Kaluan 76 vjet nga nata midis 1 dhe 2 shkurtit të vitit 1945 kur të ashtuquajturat “armiq të popullit” u vranë në zbatim të dënimeve të shpallura nga “Gjykata Popullore”. Gjykatat popullore në fjalë organizoheshin në shtetet që ishin në sferën sovjetike..

01.02.21 06:25 |

1945-ta: Gjykata Popullore, terrori dhe dhuna politike

Viti 1945 filloi me vdekje. Më 1 shkurt u dënuan me vdekje pa të drejtën e apelimit të dënimit 3 regjentë, 8 këshilltarë të mbretit, 22 ministra, 67 deputetë nga Legjislatura e 24-të e Kuvendit Popullor, 47 gjeneralë dhe oficerë të lartë. Dënimet u..

12.08.14 15:20 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР