Eмисия новини
от 15.00 часа
Sipas analizatorit ekonomik Georgi Angellov në krahasim me Greqinë Bullgaria ofron kushte më të qëndrueshme dhe më të mira për biznes.

Bullgaria mund të fitojë nga kriza në Greqi

Sipas parashikimeve të kompanisë konsulente Ernst&Young ekonomia bullgare gjatë këtij viti do të shënojë një rritje nga 3.2 për qind, përderisa produkti i brendshëm bruto në zonën evropiane do të rritet me 2 për qind. Analizuesit shprehin mendim, se..

29.06.11 11:59 |
Presidenti i Greqisë Karolos Papuljas (majtas) bëri një vizitë zyrtare në Sofje me ftesë të homologut të tij bullgar Georgi Përvanov

Bullgaria dhe Greqia zhvillojnë marrëdhëniet e tyre megjithë krizën

Në kontekstin e marrëdhënieve tradicionalisht të mira fqinjësore presidenti i Greqisë Karolos Papuljas bëri një vizitë dyditore zyrtare në Sofje me ftesë të homologut të vet bullgar Georgi Përvanov. Ja dhe theksat në bisedimet e tij me burrat bullgarë të..

18.11.10 12:53 |
“Nuk duhet të lejojmë dobësim të disiplinës buxhetore dhe harxhime pa pasur para në buxhet.” – deklaroi analizatori ekonomik Georgi Angelov nga Instituti “Shoqëria e hapur”.

A ka rrezik që modeli i krizës ekonomike në Greqi të përsëritet dhe në Bullgari

Ekonomistë perëndimorë paralajmërojnë se recesioni në Evropë dhe kriza ekonomike në Greqi fshehin rreziqe dhe për ekonominë bullgare. “Këto do të jenë sfidat kryesore që Bullgaria do të përballojë në një plan afatshkurtër”, thuhet në një raport të..

15.03.10 12:30 |
Ministri i financave Simeon Djankov dhe zëvendësja e tij Ana Mihajlova shprehën opinionin se kriza në Greqi do të ndikojë më tepër në dhënien e kredive nga bankat greke në Bullgari.

A është i prekshëm sistemi bankar bullgar nga kriza në Greqi

“Nuk ka ndikim të krizës në Greqi në vendin tonë dhe bankat greke nuk eksportojnë mjete në bankat-nëna” – tha kategorikisht zëvendësguvernatori i Bankës Kombëtare Bullgare, Dimitër Kostov. Komenti i tij është lidhur me paralajmërimet e ekspertëve nga..

10.03.10 12:46 |
Всички новини: днес | вчера