Eмисия новини
от часа
Zëvendësministri Petko Dojkov

Bullgaria kërkoi nga Greqia zgjidhje të problemit në kufi

Zëvendësministri Petko Dojkov thirri urgjentisht në Ministrinë e Punëve të Jashtme ambasadorin grek Dhimitrios Hronopoulos. Është shtruar çështja për hapjen e pikëkalimeve me Greqinë. Dojkov ka nënvizuar situatën e rëndë tek “Kullata – Promahon”..

03.07.20 18:24 |

Që nga 6 korriku turistët do të hyjnë në Greqi vetëm përmes PKK-së “Kullata – Promahon”

Qeveria greke shpalli një vendim përfundimtar se për turistët në kufirin bullgaro-grek mbetet i hapur vetëm pikëkalimi Kullata – Promahon. Masa aplikohet që nga dita e hënë, 6 korrik, bëri të ditur zëdhënësi i qeverisë Stelios Petsas. Do të..

03.07.20 17:01 |

Trafiku në PKK “Kullata” mbetet intensiv

Radha e makinave në pikëkalimin “Kullata” në kufirin tonë me Greqinë është 4 kilometra e gjatë, kamionët janë më pak, por lëvizja është më e shpejtë në krahasim me ditën e djeshme. Është krijuar organizatë e shpejtuar, kurse ekipet policore rregullojnë..

03.07.20 10:49 |

Parlamenti bullgar ratifikoi interkonektorin alternativ të gazit me Greqinë

Kuvendi Popoullor ratifikoi marrëveshjen ndërmjet Bullgarisë dhe Greqisë për interkonektorin mes të dyja vendeve, të nënshkruar në Sofje më 10 tetor 2019. Në dy leximet vendimi ishte miratuar njëzëri pa diskutime. Projekti IGB parashikon..

02.07.20 15:49 |

Radha të gjata automjetesh në pikëkalimin me Greqinë

Pas mbylljes së pikëkalimeve në disa shtete fqinje në PKK “Kullata-Promahon” janë formuar reshta të gjata 15 km. prej kamionësh, autobusësh dhe veturash. Sipas të dhënave të Policisë Kufitare vetëm në kuadrin e dy orëve trafiku për Greqinë është..

02.07.20 13:36 |
Kullata - Promahon

Hyrja në Greqi tashmë është vetëm përmes pikëkalimit Kullata-Promahon

Ambasada e Greqisë në Sofje e ka informuar Ministrinë bullgare të Punëve të Jashtme se që nga data 1 korrik 2020 hyrja e të gjithë shtetasve përmes kufijve kufitarë nga Bullgaria në Greqi do të jetë e mundur vetëm përmes pikëkalimit..

01.07.20 07:24 |
PKK

Bullgaria kërkon shpjegim nga Greqia për regjimin e kalimit kufitar

Për shkak të interesit të madh lidhur me rregullat për hyrje në Greqi që nga 1 korriku 2020, Ministria e Punëve të Jashtme nëpërmjet Ambasadës bullgare në Athinë ka kërkuar sqarim për këtë pse në formularin e ri elektronik për kalimin e kufirit mes..

30.06.20 20:35 |

Shtetasit e BE-së më lehtë mund të hyjnë në Greqi nga Bullgaria përmes pikës kufitare “Ilinden-Eksohi”

Një pjesë prej shtetasve serbë që hyjnë në Greqi përmes Bullgari po testohen për Covid-19, shënohet adresa në të cilën ata do të qëndrojnë dhe plotësohen deklarata. Kjo ngadalëson lëvizjen e makinave, njoftojnë nga Policia Kufitare. Prandaj shtetasit..

27.06.20 10:34 |

Incident në kantierin e një tuneli në autostradën „Struma”

Pas një operacioni të shpëtimit që vazhdoi 4 orë tri punëtorët ishin nxjerrë të gjallë nga rrënojat në tunelin “Zheleznica” të Autostradës “Struma”, bëri të ditur Ministri i shëndetësisë Kirill Anaiev. Njerëzit e lënduar janë transportuar në spitalin..

24.06.20 13:01 |

Trafik intensiv drejt Greqisë, Turqisë, Rumanisë

I madh është  qarkullimi i automjeteve ndaj Greqisë në pikëkalimin “Kullata -Promahon”, informuan nga Policia Kufitare. Në pikat e kalimit kufitar me Greqinë “Ilinden”, “Makaza”, “Kapitan Petko Vojvoda” autoritetet greke bëjnë kontrollime..

19.06.20 09:43 |
Всички новини: днес | вчера