Eмисия новини
от 01.00 часа

Tri janë rajonet punuese me ekonomi të planifikuar në Bullgari

Territori i Bullgarisë është i ndarë në gjashtë rajone për planifikim dhe secili përfshin nga disa krahina. Ata janë me rëndësi për formimin e politikave, në sajë të të cilave do të sigurohet financim me mjete nga BE-ja. Sipas legjislacionit..

19.03.20 11:54 |
Zona industriale Vidin

Zonat industriale, fondet evropiane dhe nevoja për reformë administrative dhe tatimore

A është e mundur një qendër e rëndësishme ekonomike, si Sofja, e cila gjeneron afro 40 për qind të Produktit të Brendshëm Bruto të vendit të ndikojë mbi zhvillimin e regjionit më të prapambetur të Bullgarisë – ai veriperëndimor? – E kërkojmë përgjigjen..

11.03.20 16:00 |

“Stuhia perfekte” e veriperëndimit bullgar – rajoni më i prapambetur në BE

Radio Bullgaria përgatit për ju një seri artikujsh, kushtuar disproporcioneve në ekonominë bullgare. Bashkëbiseduesi ynë për këtë temë është Adrian Nikollov – analist në Institutin e Ekonomisë Tregtare. Pesë rajone bullgare janë në..

05.03.20 15:10 |
Всички новини: днес | вчера