Eмисия новини
от 16.00 часа

Arctic explorer Hristo Pimpirev presents new edition of his book “History of the Earth”

In the first days of 2020, a third, supplemented and revised edition of the book "History of the Earth" by Prof. Hristo Pimpirev has been released on the Bulgarian book market. In it, the prominent Bulgarian scientist and polar explorer traces..

05.01.20 08:00 |

Botim i ri i librit “Historia e Tokës” nga profesori Hristo Pimpirev

Ditët e para të Vitit të Ri 2020 në tregun bullgar të librave doli botimi i tretë i shtuar dhe i përpunuar i librit “Historia e Tokës” nga profesori Hristo Pimpirev. Në të ky shkencëtar dhe studiues polar bullgar prezanton etapat e veçanta në..

05.01.20 12:05 |
Baza bullgare

Për në Antarktidë u nis ekspedita e 28-të bullgare

Grupi i parë i ekspeditës së 28-të bullgare në krye me profesorin Hristo Pimpirev u nis për në Antarktidë. Grupi i parë përbëhet nga 11 veta – logjistikë, të cilët do të shkrijnë bazën. Do të ndërtohet dhe një laborator i ri. Presidenti Rumen Radev i..

13.11.19 19:01 |
Prof. Hristo Pimpirev gjatë një nga ekspeditat e rregullta shkencore  në Ishuillin Livingston

Bullgaria fillon ndërtimin e një laboratori të ri për hulumtime shkencore në Antarktidë

Sivjet Bullgaria fillon ndërtimin e një laboratori të ri modern në bazën tonë shkencore në Antarktidë. Këtë e njoftoi profesori Hristo Pimpirev   - drejtori i Qendrës Kombëtare për Studime Polare në takimin që po zhvillohet në Plovdiv të Këshillit..

29.07.19 17:46 |

President Rumen Radev presents the national flag to the participants in the 27th Bulgarian Antarctic expedition

President Rumen Radev presented the national flag to the participants in the 27 th Bulgarian Antarctic expedition. The flag was handed over to the expedition’s leader Prof. Hristo Pimpirev. Rumen Radev stated that this was a tradition started..

06.11.18 13:28 |

9 foreign scientists to work with 26th Bulgarian Antarctic Expedition

Bulgaria’s President Rumen Radev handed the national flag to the participants of the 26 th Bulgarian Antarctic Expedition. This expedition is a continuation of the country’s rich traditions in the exploration of the White Continent, President..

08.11.17 13:58 |

Training of Bulgarian polar scientists ends

The training camp of Bulgarian polar scientists closed today, as the first group of them prepares to leave to Livingston Island in Antarctica a week from now, the head of the expedition Prof. Hristo Pimpirev said. The training was held at Sofia..

05.11.17 16:10 |

25th Antarctic expedition ends, brings Bulgaria base to advancement

The leader of the 25 th Bulgarian National Antarctic Expedition Prof. Hristo Pimpirev told BGNES agency he was happy that the expedition had involved a few young scientists – geologists, geophysicists, geochemists and biologists who had worked..

12.02.17 10:27 |
Всички новини: днес | вчера