Eмисия новини
от часа

Bullgaria është lidere e BE-së për nga numri i grave në sektorin IT

Numri i specialistëve në sektorin bullgar të teknologjive të informacionit dhe komunikimit u rrit në vitin e krizës 2020 me 2.1 mijë veta, sipas të dhënave të Eurostat. Kështu, numri i përgjithshëm i të punësuarve në këtë fushë u rrit në 103.3..

24.07.21 10:05 |

Bullgaria është e parafundit për nga inovacionet në BE

Bullgaria mbetet midis vendeve të BE të identifikuara si “novatorë në zhvillim”. Në të avancimi është minimal, sipas raportit vjetor të BE-së për inovacionin. Vendi është në vendin e parafundit përpara Rumanisë. Bullgaria merr vlerësime të..

27.06.21 07:20 |

Një kurs falas hap derën te inteligjenca artificiale

Universiteti i Sofjes “Shën Kliment Ohridski” ofron një kurs falas në inteligjencën artificiale. Partnerë janë Fakulteti i Matematikës dhe Informatikës dhe kompanitë bullgare IT. Qëllimi është që më shumë njerëz, madje edhe ata që nuk janë..

21.02.21 12:31 |

Programi Kombëtar “Mësim për IT karrierë” përgatit më se 1000 nxënës

Për katër vjet 1054 nxënës kaluan programin “Mësim për IT karrierë” për specialitetin   “Programues i Zbatuar”. Programi është i ri në listën e profesioneve dhe në të bashkëpunojnë biznesi IT, shkollat ​​e mesme profesionale dhe universitetet. Deri..

07.12.20 13:51 |

Ofertat për punë në nëntor u ulën me 20 për qind

Brenda dy muajve të fundit shihet një ulje e ofertave për punësim. Vetëm në nëntor ofertat u zvogëluan me 20 për qind, ndërsa në krahasim me të njëjtin muaj të vitit të kaluar me 40 për qind. Për herë të parë që nga fillimi i krizës në..

07.12.20 11:33 |

Investimet e huaja në Bullgari – mundësi në kohën e pandemisë

Një muaj përpara fundit të vitit 2020 qetësisht mund të themi  se ajo u kthye në një lloji pellgu ujëmbledhës midis botës deri në Covid-19 dhe kësaj që këtu e tutje. Transformimi i industrive të tëra nëpër botë tashmë është duke u zhvilluar..

23.11.20 06:15 |

Festivali i Dytë Ndërkombëtar i Krijimtarisë Tekniko-Shkencore “Nga Vidha!”

Nga 22 deri më 24 tetor në Qendrën Kulturor Informative të Rusisë në Sofje do të mbahet Festivali i Dytë Ndërkombëtar i Krijimtarisë Tekniko-Shkencore për fëmijë dhe për të rinj “Nga Vidha!”. Në forum do të marrin pjesë më se 120 inxhinierë..

21.10.20 06:05 |

Shteti do ta ndihmojë biznesin e vogël me kuponë për IT shërbime

Biznesi i vogël në Bullgari do të mund të aplikojë për financim falas, në formën e kuponëve për teknologji të informacionit dhe të komunikacioneve. Pritet që skema të hapet për aplikim deri në fund të qershorit. Kuponët do të mund të përdoren për..

12.06.20 20:17 |

Sektori IT bullgar përshtatet me krizën

Transferimi i punës nga zyrat në shtëpi te kompanitë bullgare IT kaloi dhe kjo nuk ndikojë mbi biznesin. Këtë e tha para Radios Kombëtare Bullgare Ilija Kjrëstev kryetar i Asociacionit të Inovacioneve, Shërbimeve Biznes dhe Teknologjive. Ndër..

18.05.20 09:34 |
Bojko Borisov

Në Parlament kryeministri evidentoi hapat e qeverisë në kushtet e Covid-19

Në një seancë të jashtëzakonshme parlamenti i Bullgarisë dëgjoi kryeministrin Bojko Borisov për gjendjen e vendit si rezultat i pandemisë Covid-19 dhe për efikasitetin e masave të ndërmarra nga qeveria. Ai theksoi se megjithë krizën shumë sektorë të..

28.04.20 11:16 |
Всички новини: днес | вчера