Eмисия новини
от 15.00 часа
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Nënpresidentja Ilijana Jotova: "Evropa duhet të ketë vizionin e saj për parandalimin e krizës"

Ka pak të ngjarë që Kina të heqë dorë nga programi i saj i madh infrastrukturor. Por Bashkimi Evropian duhet të jetë i përgatitur të jetë shumë i zhdërvjelltë në mënyrë që të marrë përfitimet e këtij partneriteti, tha Nënpresidentja Iliana Jotova..

09.11.20 13:33 |

Nënpresidentja Ilijana Jotova: Kemi njerëz të mjaftueshëm me përgatitje të mirë, të cilët ta çojnë vendin tonë përpara

Në qoftë se dikur gjendeni në rrethet e shkencëtarëve bullgarë përtej kufirit, të entuziastëve, të cilët e organizojnë jetën e komuniteteve bullgare në të gjitha pikat e planetit, ndër bashkatdhetarët tanë nga diasporat historike në Serbi, Moldavi,..

31.10.20 12:27 |

Nënpresidentja Ilijana Jotova insiston për plan kombëtar veprimi gjatë pandemisë

Gjatë një vizite në Ruse Nënpresidentja Ilijana Jotova i propozoi qeverisë dhe Parlamentit për krijimin e një plani kombëtar të veprimit në kushtet e pandemisë së Covid-19, transmetoi BTA. Plani duhet të parashikojë masa për çështjet sanitare..

20.10.20 16:37 |
Nënpresidentja Jotova

Nënpresidentja Ilijana Jotova mori pjesë në përuljen tradicionale në kujtesë të bullgarëve të vrarë nga krahina e Trakisë

Nënpresidentja Iliajana Jotova mori pjesë në përuljen tradicionale në qytetin Maxharovo, Bullgari Jugore, kushtuar përvjetorit të 107 të vrasjes së rreth 2000 bullgarëve trakë, kryesish fëmijë, gra dhe njerëz të moshuar. “Ne falim por nuk..

03.10.20 17:30 |
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Monitorimi mbi Bullgari do të vazhdojë, është e mendimit Nënpresidentja Ilijana Jotova

Përveç raporteve për sundimin e ligjit do të vazhdojë edhe monitorimi mbi Bullgari në kuadrin e mekanizmit për monitorim dhe bashkëpunim dhe “kjo do të prishë imazhin e vendit tonë në një situatë mjaftë të ndërlikuar në Bashkimin Evropian”. Këtë e..

30.09.20 14:02 |
Presidenti Rumen Radev

Dorëzuan çmimet e Dukës së Edinburgut

Është me rëndësi që t’u besojmë të rinjve, deklaroi në Svishtov Presidenti Rumen Radev. Në shtëpinë-muze “Aleko Konstantinov” ai bashkë me Nënpresidenten Ilijana Jotova dhe Ambasadorin e Britanisë së Madhe Rob Dixon dekoruan nxënës bullgarë, të..

25.09.20 18:43 |
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Janë djegur urët mes Presidentit dhe qeverisë

Njerëzit përballuan frikën dhe janë në rrugë që të deklarojnë atë që dëshirojnë, tha para televizionit BTV Nënpresidentja Ilijana Jotova me rastin e protestave antiqeveritare, të cilat po vazhdojnë mbi 70 ditë, Jotova deklaroi se ura midis..

19.09.20 14:45 |

Në Verona fillon tubimi virtual “Në mejdanin e Bullgarisë tjetër”

Në Verona të Italisë të shtunën filloi tubimi i parë dyditor virtual me titull “Në mejdanin e Bullgarisë tjetër”. Arti folklorik bullgar transmetohet online në youtube.com, i prezantuar nga bullgarë nga pika të ndryshme të botës. Gjatë çeljes..

20.06.20 16:11 |
Biseda e Ambadasores Hoxha me Ambasadoren e re Dunja Kelçova

Me një event online përfundoi "Ambasadori për një ditë" 2020

Eventi përmbyllës i iniciativës "Ambasador për një ditë" u zhvillua përmes platformës online, ku morën pjesë Ambasadorja Donika Hoxha dhe Ambasadorja e re për një ditë Dunja Kelçova. Tema e përzgjedhur këtë vit "Bullgaria në skenën botërore" u ofroi..

19.06.20 17:07 |

Prezantuan një studim shkencor për diasporën bullgare në Shqipëri

Para Këshillit për Punë me Bullgarët Jashtë Shtetit pranë Zyrës së Nënpresidentes Ilijana Jotova docenti (prof. asoc.) Spas Tashev prezantoi vëllimin e parë të studimit të vet “Komunitetet bullgare në Ballkanin Perëndimor. Proceset politike dhe pasojat..

17.06.20 22:53 |
Всички новини: днес | вчера