Eмисия новини
от 20.00 часа

Gjatë muajit dhjetor të vitit 2019 bullgarët kanë udhëtuar më shumë në Turqi, Greqi dhe Gjermani

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se gjatë dhjetorit të vitit 2019 jashtë shtetit kanë udhëtuar 529 mijë shtetas bullgarë, ose me 10.6% më shumë në krahasim me dhjetorin e 2018-ës. Rritje më të madhe gjatë dhjetorit të vitit të kaluar ka..

28.01.20 14:20 |

Sipas statistikës inflacioni vjetor është 2,4 për qind

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se në Bullgari inflacioni për tetor në krahasim me shtetorin është 0,8%, kurse që nga fillimi i vitit (tetori 2019 kundrejt dhjetorit 2018) është 2.5 për qind. Inflacioni vjetor për teteorin e vitit..

13.11.19 12:13 |
Godina e Institutit Kombëtar të Statistikave

Borxhi shtetëror i Bullgarisë shënon ulje prej 4,1%

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se borxhi i jashtëm bruto i Bullgarisë në sektorin e udhëheqjes shtetërore në fund të gushtit është ulur sipas bazës vjetore me 4,1% (ose me 233,5 mln euro) deri në 5,42 mlrd euro. Po ruhet tendenca që..

28.10.19 13:50 |

Po rritet numri i udhëtimeve të bullgarëve jashtë

Udhëtimet e shtetasve bullgarë jashtë gjatë muajit shtator 2019 janë 653.6 mijë ose me 3.2% mbi ato të regjistruara gjatë shtatorit të 2018-ës, bëri të ditur Instituti Kombëtar i Statistikave. Më e madhe është rritja e udhëtimeve drejt Maqedonisë së..

28.10.19 12:08 |

Instituti Kombëtar i Statistikave: Koniunktura ekonomike gjatë muajit gusht është e pafavorshme

Gjatë gushtit të vitit 2019 koniunktura ekonomike në vend   vlerësohet si e pafavorshme. Treguesi i përgjithshëm i biznes klimës  pakësohet me 3.1 pikë kundrejt nivelit nga muaji korrik, ku një ulje e treguesit është regjistruar në të gjithë..

29.08.19 12:19 |

Statistika regjistron kërcime rekorde në xhirot e shërbimeve

Të dhënat e institutit Kombëtar të Statistikave për indeksin e qarkullimeve në sferën e shërbimeve tregojnë se gjatë tremujorit të dytë të këtij viti qarkullimi i kompanive të teknologjive informative ka shënuar një rritje rekorde prej 28.9%..

23.08.19 14:21 |

Mbi 1.2 mln bullgarë kanë udhëtuar me qëllim turizëm gjatë tremujorit të dytë të vitit 2019

Gjatë tremujorit të dytë të vitit 2019 1 219.8 shtetas bullgarë kanë realizuar udhëtime turistike, me popullsi të vendit nën 7 mln veta. Pjesa dërmuese prej tyre - 75.7%, kanë udhëtuar vetëm në vend, 19.1% - vetëm jashtë, ndërsa 5.2% kanë udhëtuar si..

22.08.19 12:12 |

2.9 për qind inflacion vjetor në Bullgari

Instituti Kombëtar i Statistikave njoftoi se indeksi i çmimeve të konsumatorëve në Bullgari për muajin korrik 2019 në krahasim me muajin qershor 2019 është 100.8 për qind, domethënë inflacioni mujor është 0.8 për qind. Inflacioni që nga fillimi i vitit..

14.08.19 11:47 |

Instituti Kombëtar i Statistikave do t’i lidhë të dhënat e veta me Italinë, Francën dhe Irlandën

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se do të lidhë një pjesë prej të dhënave të veta me institutet statistikore të Francës, Italisë dhe të Irlandës në kuadrin e një projekti, të financuar nga Eurostati. Këmbimi i të dhënave nga katër shtetet..

27.05.19 12:22 |

Po pakësohen shpenzimet për ushqim në Bullgari, por rriten ato për taksat dhe sigurimet shoqërore

Bullgarët harxhojnë për ushqim nën 30% nga të ardhurat e veta, tregojnë të dhënat   e Institutit Kombëtar të Statistikës. Për 10 vjetët e fundit shpenzimet për ushqim po pakësohen për llogari  të taksave në rritje dhe sigurimeve shoqërore. Për po..

17.04.19 10:44 |
Всички новини: днес | вчера