Eмисия новини
от 16.00 часа

Për shkak të emigracionit dhe vdekshmërisë çdo vit vendi ynë humb mbi 50 000 bullgarë

Instituti Kombëtar i Statistikave pret që rezultatet e regjistrimit të ardhshëm të popullsisë të tregojnë se çdo vit vendi ynë humb rreth 50 000 – 60 000 bullgarë. Regjistrimi i ri i popullsisë fillon më 22 janar 2021 . Sipas statiskave të..

21.09.20 17:26 |

Ulje dramatike ekonomike prej 10% gjatë tremujorit të dytë

Gjatë tremujorit të dytë ekonomia bullgare u tkurr 10% në krahasim me tre muajit e parë të vitit dhe shënoi uljen më dramatike sipas bazës vjetore prej 8.5% që nga viti 1997. Të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave janë për periudhën e..

04.09.20 13:48 |

Javën e tretë me radhë të punësuarit janë më shumë se sa të pushuarit nga puna

Javën e tretë me radhë të papunët e regjistruar në Zyrat e Punësimit janë më pak se sa të punësuarit. Për periudhën 1 – 7 qershor ata janë përkatësisht 7 394 dhe 10 963 veta. Këtë e tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave dhe..

09.06.20 10:57 |

Bullgaria është në vend të 60 për nga eksporti në botë

Eksporti bullgar shënon rritje të re gjatë vitit 2019 – 33.9 mlrd dollarë amerikanë, ndërsa vendi ynë zë vendin e 60 për nga eksporti në botë. Ne ndodhemi menjëherë pas Angolës (eksport i naftës 98%) dhe para Algjerisë (naftë 97%). Në BE jemi në..

08.06.20 14:07 |

2.5% rritje e prodhueshmërisë gjatë tremujorit të parë

Bullgarët krijojnë nga 9.46 euro prej PBB-së së vendit për një orë pune, bëri të ditur Instituti Kombëtar i Statistikave. Gjatë tremujorit të parë PBB-ja e një nëpunësi është rritur 2.5% sipas bazës vjetore deri në 3848 euro. Punonjësit në..

04.06.20 16:39 |
Regjistrimi 2021

Përfundoi regjistrimi testues i popullsisë

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se në regjistrimin testues të popullsisë dhe banesave në Bullgari, të zhvilluar midis 20 dhe 30 prillit 2020 kanë marrë pjesë 5 806 veta. Janë regjistruar 4 381 ekonomi familjare dhe 10 284 persona në..

01.05.20 13:13 |

Keqësim i konsiderueshëm i biznes klimës në Bullgari

Treguesi i përgjithshëm i biznes klimës në Bullgari gjatë muajit prill është ulur afro 42 pikë në krahasim me nivelin e tij që nga muaji mars dhe është 37 pikë nën vlerën mesatare afatgjatë gjatë dekadës së fundit. Në krahasim me shkurtin e..

30.04.20 15:47 |

Ulje drastike e numrit të vizitave të bullgarëve jashtë shtetit dhe të të huajve në Bullgari

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se gjatë muajit mars të vitit 2020 ka regjistruar ulje të madhe të udhëtimeve të bullgarëve jashtë dhe të të të huajve në Bullgari. Për shkak të pandemisë së Covid-19 udhëtimet e bullgarëve janë..

30.04.20 15:18 |

Ulje e të ardhurave për 53.5% prej ndërmarrjeve bullgare gjatë muajit mars

Një studim i Institutit Kombëtar të Statistikave për efektin e gjendjes së jashtëzakonshme mbi ekonomi tregon se gjatë muajit mars 53.5% e ndërmarrjeve në Bullgari kanë pasur të ardhura më të ulëta nga shitjet e realizuara. 36.3% nuk konstatojnë..

24.04.20 11:31 |

Gjatë vitit 2019 të ardhurat mesatare vjetore janë rritur 9.6%

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se të ardhurat e përgjithshme vjetore mesatarisht për frymë të familjes në Bullgari gjatë 2019-ës janë rritur 9.6% në krahasim me vitin 2018. Gjatë dhjetë viteve të fundit (2010 - 2019) ato janë rritur 1.8..

14.04.20 13:13 |
Всички новини: днес | вчера