Eмисия новини
от 19.00 часа
Ivan Geshev

Prokurori i përgjithshëm i Bullgarisë është nën karantinë

Ivan Geshev  vetë u izolua, për shkak të testit pozitiv të një pjesëtari nga familja e tij. Vet ai shpalli në profilin e tij social në Twitter, se e ka vënë vet veten nën karantinë, në pritje të udhëzimeve nga autoritetet shëndetësore. Ai nënvizoi..

26.10.20 15:30 |
Ivan Geshev

Këshilli i Lartë Gjyqësor ndërpreu debatin për dorëheqjen e kryeprokurorit

Pas mbledhjes 4-orëshe plenumi i Këshillit të Lartë Gjyqësor ndërpreu debatet mbi kërkesën e Bashkimit të Gjyqtarëve në Bullgari të fillojë procedurë për heqjen e kryeprokurorit. Ky debat u propozua në rendin e ditës nga kryetari i Gjykatës..

22.10.20 15:27 |
Krsyeprokurori Ivan Geshev

Ivan Geshev: Prokuroria nuk ka faj për të gjitha problemet në këtë shtet

“Po përmirësohet puna e Prokurorisë” – deklaroi Kryeprokurori Ivan Geshev duke raportuar për punën e kryer nga institucioni gjatë tetë muajve të parë të mandatit të tij. “Unë nuk pohoj se Prokuroria nuk bën gabime, por insistoj se ajo nuk është..

15.10.20 17:17 |

Protestuesit bënë thirrje për pjesëmarrje në masë në Kryengritjen e pestë të Madhe Popullore

Iniciatorët e protestave civile në Bullgari nga e ashtuquajtura “Trio e Helmuar” bënë thirrje për pjesëmarrje në masë në Kryengritjen e pestë me radhë të Madhe Popullore. Ajo është planifikuar për datën 16 tetor – dita e 100 e protestave...

14.10.20 09:05 |

Protestuesit kërkuan dorëheqjen e kryetares së Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova

Këtë mbrëmje do të zhvillohet protesta e 96 në kryeqytetin e Sofjes. Për protestën e 100-të, më 16 tetor, organizatorët e saj, e ashtuquajtura “Trio e Helmuar”, shpallën Kryengritjen e pestë të Madhe Popullore. Kërkesat mbeten të..

12.10.20 09:02 |
Kryeprokurori Ivan Geshev

Prokurorët janë kundër heqjes së Ivan Geshevit

Asociacioni i Prokurorëve është kundër thirrjes së Bashkimit të Gjyqtarëve në Bullgari që Këshilli i Lartë Gjyqësor të fillojë procedurë kundër heqjes së Kryeprokurorit Ivan Geshev. Sipas Bashkimit të Gjyqtarëve deklaratat e Geshevit, si dhe..

02.10.20 18:18 |
Presidenti Radev

Presidenti Rumen Radev: Komisioni Evropian konstatoi probleme të grumbulluara vite me radhë

Shkelje sistematike e ligjit dhe e interesit të shoqërisë nga Kryeprokurori me qëllim ruajtjen e qeverisë dhe të oligarkëve me çdo çmim, sulm kundër personave që nuk veprojnë në interesin e tyre – e gjithë kjo është në dëm të shtetit, deklaroi..

01.10.20 15:41 |
Daneilla Masheva

Prokuroria bullgare preku interesat e oligarkëve

Prokuroria bullgare përsëri duhet të mbrojë pavarësinë e vet – jo vetëm për shkak të interesave të Prokurorisë, por për shkak të interesave të shtetasve bullgarë dhe të tërë shoqërisë, tha Kryeprokurori Ivan Geshev para procedurës së zgjedhjes së..

19.09.20 14:10 |

Botim evropian me artikull kritik për kryeministrin bullgar

“Pasojat nga dita e 56-të e protestave në Bullgari me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë së Bojko Borisovit dhe kryeprokurorit Ivan Geshev janë shqetësuese”, shkruan në një analizë The Brussels Times. Gazeta rikujton “shfrytëzimin e forcës nga..

15.09.20 12:47 |

Prokuroria ishte ajo që kërkoi takimin për Bullgarinë në Parlamentin Evropian

Zëvendës kryeprokurorja Krasimira Filipova njoftoi, se mbledhja e Grupit për Monitorimin e Demokracisë, Superioritetit të Ligjit dhe të Drejtave Kryesore pranë Parlamentit Evropian u kërkua nga kryeprokurori Ivan Geshev në kontekstin e presionit të..

28.08.20 16:54 |
Всички новини: днес | вчера