Eмисия новини
от 00.00 часа

Atë Angell Angellov: Zoti lartësoi natyrën njerëzore dhe e dhuroi me përjetësinë

Sot të krishterët i përgëzohen njeri-tjetrit me fjalët “Krishti u ngjall!” duke mbajtur në zemrat e tyre një gëzim të madh sepse Shpëtimtari, me vetëmohimin e Tij, u tregoi atyre rrugën drejt jetës së përjetshme. Sepse vuajtja, e shndërruar në..

02.05.21 00:25 |
Darka e Fundit nga Mërkviçka

E Enjtja e Madhe, dita e katërt e Javës së Madhe

Sot është E Enjtja e Madhe, dita e katërt e Javës së Madhe. Kjo ditë lidhet me Darkën e Fundit në të cilën u vendos fshehtësia e Kungimit të Shenjtë. Përderisa apostujt po hanin Krishti e mori bukën, e bekoi, e theu, ua shpërndau dishepujve të Tij..

29.04.21 07:30 |

Dita e Dafinave

Dita e Dafinave është një festë e shumëpritur dhe e dashur. Ajo gjithnjë bie pas Ditës së Ngjalljes së Llazarit dhe një javë para Pashkës së Madhe. Ditë të emrit kanë të gjithë që mbajnë emra të luleve – Cvetan, Cvetanka, Temenuzhka, Iglika,..

25.04.21 07:05 |
Всички новини: днес | вчера