Eмисия новини
от 05.00 часа

Sofja me një buxhet rekord për vitin 2021

Mbi 963 mln. euro është buxheti i planifikuar i Sofjes për vitin 2021, bëri të ditur Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Prioritetet kryesore janë remonti dhe ndërtimi i arterieve rrugore, kanalizimi, sigurimi i vendeve për fëmijët..

15.01.21 17:19 |

Meshë falënderimi me rastin e përvjetorit të çlirimit të Sofjes

Një meshë falënderimi u shërbye në tempullin “Shën e Diela” me rastin e përvjetorit të 143 të Çlirimit të Sofjes na zgjedha turke . Peshkopi i Bellogradçikut Polikarp, i cili e shërbeu meshën, tha se sivjet nuk do të ketë procesion të posaçëm..

04.01.21 13:12 |
Jordanka Fandëkova

Dy kopshte fëmijësh në Sofje do të punojnë për fëmijët e mjekëve që luftojnë në vijën e parë kundër Covid-19

Pasi sot u shpall se për shkak të masave kundërepidemike kopshtet e fëmijëve do të mbyllen përkohshëm Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova mori vendim për hapjen e dy kopshteve të posaçme për fëmijët e personelit mjekësor që lufton në..

25.11.20 19:53 |

Bullgaria renditet në vendin e tretë për nga vdekshmëria nga koronavirusi në Evropë

Vendi ynë tani është në vendin e tretë për nga vdekshmëria nga Covid-19 në Evropë dhe në vendin e 13 për sëmundshmërinë bazuar mbi të dhënat e dy javëve të fundit, njoftoi në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë inspektori shtetëror shëndetësor..

19.11.20 15:18 |

Protestuesit kërkuan dorëheqjen e kryetares së Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova

Këtë mbrëmje do të zhvillohet protesta e 96 në kryeqytetin e Sofjes. Për protestën e 100-të, më 16 tetor, organizatorët e saj, e ashtuquajtura “Trio e Helmuar”, shpallën Kryengritjen e pestë të Madhe Popullore. Kërkesat mbeten të..

12.10.20 09:02 |

Kryetarja e Bashkisë së Sofjes: Nuk duhet të ketë shtrëngim të masave kundër Covid-19 në kryeqytet

“Infektimi me koronavirus në Sofje tashmë përhapet në mënyrë difuze dhe jo në vatra të veçanta”, tha Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Mirëpo, sipas saj “nuk duhet të ketë forcim të masave kundër përhapjes së epidemisë nga Covid-19..

26.06.20 16:32 |
Vizioni për Sofjen

Sofja do të bëhet gjithnjë e më komode për njerëzit

Kryetarja e baskisë së kryeqytetit Jordanka Fandëkova do të parashtrojë për diskutim në Këshillin Bashkiak të Kryeqytetit “Vizionin afatgjatë për zhvillimin e Sofjes deri në vitin 2050”. Qëllimi i administratës është ta bëjë qytetin sa më të gjelbër,..

02.06.20 16:45 |

Sot hapen akoma parqe në kryeqytetin e Sofjes

Me urdhër të Kryetares së Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova sot hapet parku-muze “Vrana” dhe Parku i Akademisë Ushtarake. Sot hapet për vizita edhe parku arkeologjik “Porta Perëndimore” (“Zapadnata Porta”), si dhe kopshti pranë mauzoleut të..

09.05.20 12:57 |
Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova

Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova bëri thirrje për respektimin e rregullave gjatë shëtitjeve në parqe

Pasi inspektoi “Parkun Jugor” në Sofje, i cili që nga sot është i hapur për vizita për prindërit me fëmijët e tyre, gratë me barrë dhe për të gjithë qytetarët që dëshirojnë të bëjnë sport individualisht, Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka..

27.04.20 12:34 |
Jordanka Fandëkova

Zgjatet afati i parkimit falas në Sofje

Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkov bëri të ditur se afati i parkimit falas në qendër të Sofjes, i cili po skadon sot, do të zgjatet me akoma një javë, si pjesë e masave kundër përhapjes së koronavirusit. Po mendohet mbi një..

24.04.20 13:10 |
Всички новини: днес | вчера