Eмисия новини
от 14.00 часа

Rritja e popullsisë në rrethin e Kërxhalit është më e lartë sesa në Sofje

Rrethi i Kërxhalit është përpara Sofjes, Bullgari Jugore, për nga rritja mekanike e popullsisë. Këtë e tregon një studim i Institutit të Ekonomisë së Tregut. Rritja mekanike pasqyron migracionin e njerëzve – popullimi minus shpërnguljen –..

13.06.20 16:06 |

Kishë të re ortodokse ndërtojnë në Kërxhali

Kisha do të ndodhet në oborrin e manastirit mesjetar “Shën Gjon Pararendësi” dhe do të mbajë emrin e Shën Sofias dhe vajzave të saj Besa, Shpresa dhe Dashuria. “Këto janë virtyte të mrekullueshme, për të cilat ne të gjithë po kemi nevojë në jetën tonë” –..

30.05.20 06:35 |

Mundësitë e papërdorura të Bullgarisë Lindore

Bullgaria Lindore është ndarë në dy rajone – verior dhe jugor, kufiri mes të cilave është mali Stara Pllanina. Cilat janë specifikat e këtyre dy rajoneve? Biseda është me ekonomistin Adrian Nikollov nga Instituti i Ekonomisë Tregtare dhe fillon me..

26.03.20 11:35 |
fshati Pripek

Si dhe për se votojnë banorët e vendbanimeve të vogla?

Kushte më të mira jetese, më shumë vende të reja pune dhe rikthim i njerëzve të rinj – për këtë votojnë sot shumica e banorëve të vendbanimeve të vogla të Bullgarisë. Në mbi gjysmën e bashkive të qarkut Kërxhali (Bullgari Jugore) ka vetëm një..

27.10.19 16:16 |
Всички новини: днес | вчера