Eмисия новини
от 02.00 часа
Xhani Bukikio - kryetar i Komisionit të Venecias

Komisioni i Venecias vlerësoi ndryshimet e propozuara kushtetuese

Komisioni i Venecias pranë Këshillit të Evropës paraqiti një vlerësim të ndryshimeve të propozuara në Kushtetutën Bullgare. Shprehet keqardhje që ato nuk u paraprinë nga diskutimi dhe shpjegimi i duhur publik, transmetoi BTA. Në lidhje me..

23.11.20 13:34 |
Ivan Geshev

Këshilli i Lartë Gjyqësor ndërpreu debatin për dorëheqjen e kryeprokurorit

Pas mbledhjes 4-orëshe plenumi i Këshillit të Lartë Gjyqësor ndërpreu debatet mbi kërkesën e Bashkimit të Gjyqtarëve në Bullgari të fillojë procedurë për heqjen e kryeprokurorit. Ky debat u propozua në rendin e ditës nga kryetari i Gjykatës..

22.10.20 15:27 |
Desisllava Ahlladova

Kryeprokurori nuk do të jetë i pacenueshëm

Në Parlament është parashtruar një projektligj për mundësinë që një prokuror i pavarur të mund të hetojë kryeprokurorin dhe zëvendësit e tij, tha para televizionit Nova Ministrja e Drejtësisë Desisllava Ahlladova. Kemi vendim kushtetues për këtë..

01.10.20 09:59 |
Ivan Geshev

Bashkimi i Gjyqtarëve kërkon arsye për çlirimin e kryeprokurorit

Bashkimi i Gjyqtarëve dëshiron që Këshilli i Lartë Gjyqësor të shqyrtojë a ka bazë për çlirimin e kryeprokurorit Ivan Geshev nga posti para afatit. Organizata insiston që të kontrollohet a është shkelur parimi kryesor për neutralitet politik në..

30.09.20 19:01 |

Bullgaria ka probleme në sistemin gjyqësor dhe në media, evidentoi Komisioni Evropian

Bullgaria ka probleme në sistemin gjyqësor dhe në mediat theksohet në raportin e parë të Komisionit Evropian për superioritetin e ligjit në shtetet anëtare të BE-së. Në dokument shprehet shqetësim lidhur me përndjekjen e korrupsionit në..

30.09.20 16:14 |

Parlamenti hodhi poshtë veton e Presidentit mbi Ligjin për pushtetin gjyqësor

Me 149 vota “pro” deputetët hodhën poshtë veton e Presidentit për pushtetin gjyqësor. Vetoja e Kreut të Shtetit Rumen Radev u përkiste teksteve, të cilat ruajnë mundësinë për rritje të numrit të anëtarëve Këshillit të Lartë Gjyqësor pas fundit..

30.09.20 12:04 |

Dy protesta para Pallatit të Gjykatës shoqërojnë zgjedhjen e anëtarit të ri të Këshillit të Lartë Gjyqësor

Dy protesta paralele zhvillohen para godinës së Pallatit të Gjykatës – njeri i lëvizjes BOEC dhe tjetri i organizatës rinore të “Bullgarisë Demokratike”. Arsyeja është zgjedhja e Evgeni Ivanovit anëtar i Këshillit të Lartë Gjyqësor. Protestuesit..

26.09.20 12:04 |

Reforma në prokurori kërkon një debat të thelluar

Sot partia drejtuese GERB fillon konsultime parlamentare, për mbledhjen e Kuvendit të Madh Popullor, qëllimi i të cilit  është të bëjë ndryshime në ligjin bazë të shtetit. Reformat e Kushtetutës përfshijnë dhe ndryshime serioze në sistemin..

25.08.20 13:43 |
Krasimir Cipov

Në projektin për Kushtetutë të re pushteti i kryeprokurorit është më e kufizuar

Sipas tekstit të propozuar lidhur me sistemin gjyqësor kryeprokurori nuk do të ketë pushtet të tepruar . Këtë e tha në një intervistë për BNR Krasimir Cipov zëvendës kryetar i grupit parlamentar të partisë GERB. Ai saktësoi se bëhet fjalë për..

24.08.20 17:16 |

Prokurorët e Këshillit të Lartë Gjyqësor shprehën shqetësim për diskreditimin e magjistratëve

Kolegji i Prokurorëve të Këshillit të Lartë Gjyqësor doli me një deklaratë në të cilën shprehet shqetësim nga sulmet e vazhdueshme dashakeqe kundër prokurorisë së shtetit. Kjo deklaratë u provokua nga një video e kryetarit të lëvizjes “Po,..

10.08.20 19:02 |
Всички новини: днес | вчера