Eмисия новини
от 16.00 часа
Svetlla Petrovа

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare kërkoi rivendosjen e buxhetit të medias

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ bën thirrje për vendosjen e moratoriumit mbi uljen e fondeve për median. “Insistojmë që subvencionimi buxhetor të rikthehet në shumën e tij fillestare”, shkruajnë anëtarët e këshillit në një letër..

10.05.21 18:43 |

Vendosën moratorium mbi autorizimet e qeverisë

Parlamenti vendosi moratorium mbi marrëveshjet dhe emërimet e qeverisë në dorëheqje deri në fund të mandatit të saj. Të gjitha partitë, përveç GERB, votuan për kufizimin e Këshillit të Ministrave. Ish pshtetarët e caktuan aktin si antikushtetues..

22.04.21 12:46 |
Angell Xhambazki

VMRO u shpall për anulimin e votës në Turqi

VMRO nuk e njeh rezultatin e zgjedhjeve në Turqi dhe do të kërkojë anulimin e votës në fqinjin tonë jugor për shkak të shkeljes së vrazhdë të ligjit zgjedhor përmes deklaratave të plotësuara paraprakisht, për shfrytëzimin e turqishtes në seksione..

09.04.21 13:12 |
Këshilli i Ministrave

Qeveria siguroi fonde shtesë për pensionistët dhe bashkitë

Këshilli i Ministrave miratoi caktimin e 50 milion euro shtesë nga buxheti për sigurimin shtetëror shoqëror për shkak të krizës së koronavirusit. Fondet shpërndahen midis 2.1 milion pensionistëve dhe arrijnë në 25 euro për secilin pension, njoftoi..

10.03.21 12:09 |

Qeveria po alokon më shumë se 2 milion euro për muzikantët e pavarur

Gati 1000 muzikantë do të marrin rreth 2000 euro ndihmë të njëherëshme, njoftoi BTA, duke cituar Kryeministrin Bojko Borisov. Në profilin e tij në Facebook, Kryeministri theksoi se kompensimi jepet për periudhën e pandemisë, në të cilën industria e..

06.03.21 17:29 |

Protesta në Sofje dhe në Plovdiv

Në një protestë përpara Këshillit të Ministrave në Sofje, udhëheqësja e platformës civile "Ngrihu.BG" Maja Manollova kërkoi një moratorium mbi pagimin e faturave të nëntorit për ngrohje nga banorët e Sofjes. Sipas saj, duhet të ketë një moratorium..

21.12.20 15:19 |

Dy protesta paralele bllokuan qendrën e Sofjes

Dy protesta paralele para Këshillit të Ministrave bllokuan trafikun në qendrën e Sofjes. Shtetas të pakënaqur shpallën mosbindje ndaj masave të reja kundërepidemike dhe u orvatën  të përballojnë rojën para godinës së qeverisë. Transportuesit që protestojnë..

25.11.20 14:44 |

Ndalesë për qitje të gjuajtësve amerikan në qiellin bullgar

Deri më 30 tetor gjuajtës amerikanë F-16 do të ndihmojnë forcat ushtarako-ajrore bullgare për mbrojtjen e sovranitetit ajror të vendit. Aleatët amerikanë nuk kanë të drejtën të shfrytëzojnë armë kundër shkelësve të hapësirës ajrore bullgare. Ky..

23.09.20 15:45 |
Godina e Këshillit të Ministrave

Është duke u përgatitur protestë nën dritaret e pushtetit

Mijëra protestës nga mbarë vendi me kërkesa për dorëheqjen e qeverisë dhe të grumbullohen për miting kombëtar ditën e mërkurë nga ora 10 e mëngjesit para Këshillit të Ministrave. “Pas mitingut fillojnë pushimet ton – mbani me vete çadra deri..

26.07.20 09:59 |
Godina e Këshillit të Ministrave

Mbyllin godinën e Këshillit të Ministrave për shkak të koronavirusit

Në lidhje me dy raste të konstatuara të nëpunësve të infektuar me Covid-19 godina e Këshillit të Ministrave do të mbyllet më 21 korrik, ditën e martë, që të dezinfektohet. Të gjithë nëpunësit do të testohen me PCR teste. Seanca e rregullt e qeverisë e..

20.07.20 19:37 |
Всички новини: днес | вчера