Eмисия новини
от 07.00 часа
Tomisllav Donçev

U azhurnua Plani Kombëtar i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë

Bullgaria është gati me versionin e dytë të përmirësuar të Planit Kombëtar të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, të cilin do t'i paraqesë Komisionit Evropian. Këtë e deklaroi në një uebinar mbi Paktin e Gjelbër dhe transformimin digjital Zëvendës..

12.01.21 18:19 |

305 milion leva u caktuan për vaksinat kundër Covid-19

125 milion leva (rreth 64 milion euro) u ndanë nga qeveria në mbledhjen e sotme në mënyrë që të sigurojë vaksinat në luftën kundër Covid-19. “Me ta, një total prej 305 milion leva (rreth 156 milion euro) u dha nga paratë e taksapaguesve bullgarë..

30.12.20 13:34 |

Bullgaria do të sigurojë vaksina për shtetasit maqedonas

Bullgaria do të përpiqet të sigurojë vaksina për shtetet nga Ballkani Perëndimor dhe Partneriteti Lindor. Kjo do të ndodhë pasi kënaqen nevojat e Bullgarisë dhe në përputhje me kushtet e marrëveshjeve me Komisionin Evropian, vendosi qeveria...

22.12.20 13:06 |

Ajri në kryeqytet prapë është i ndotur

Indeksi i cilësisë së ajrit sot e rendit kryeqytetin tonë në vendin e 13-të në botë për nga ndotja. Komisioni Evropian tashmë ngriti një padi kundër Bullgarisë në Gjykatën Evropiane të Drejtësisë, pasi ajo nuk ka përmbushur detyrimet e saj..

19.12.20 17:06 |

BE investon mjete suplementare në superkompjuterin bullgar

Ndërmarrja e Përbashkët për Teknologji Informative Evropiane me Prodhimtari të Lartë njoftoi nënshkrimin e një kontrate për 11.5 milion euro shtesë për superkompjuterin e ri në Bullgari. Ai do të ketë më shumë se 4.4 petaflop dhe do të punojë në..

14.12.20 17:23 |

Bullgaria konstatoi 60% ulje të murtajës afrikane të derrave

Komisioni Evropian miratoi të gjitha shpenzimet e Bullgarisë gjatë vitit 2020 për luftimin e murtajës afrikane të derrave dhe do të rimëkëmbë përqindjen maksimale të lejuar – 75%. Mjetet janë mbi 7.5 mln euro, bëri të ditur Agjencia Bullgare për..

10.12.20 13:07 |
Didier Reynders

KE dëshiron të dijë se si Bullgaria do të realizojë reformat e rekomanduara

Më 10 dhjetor, Komisioneri i Drejtësisë i BE Didier Reynders do të zhvillojë një debat virtual me parlamentin bullgar mbi rekomandimet drejtuara Bullgarisë në raportin mbi mekanizmin e ri horizontal të sundimit të ligjit. Në një intervistë për RKB..

05.12.20 10:23 |

Komisioni Evropian ngriti padi kundër Bullgarisë për shkak të ndotjes së ajrit

KE-ja ngriti padi para Gjykatës së BE-së kundër Bullgarisë për shkak të moszbatimit të vendimit të Gjykatës për cilësinë e ajrit atmosferik dhe shkeljen e vazhdueshme të vlerave të lejuara të grimcave të pluhurit. Kërkesa mund të çojë në vendosjen..

03.12.20 15:28 |

BE do të mbështesë tranzicionin energjetik në 3 krahina bullgare në rrezik

Politika e dekarbonizimit përfshin një sërë rreziqesh – sociale, ekonomike, politike. Këtë e tha Zëvendës Kryeministri Tomisllav Donçev në konferencën online “Politika për klimën dhe Marrëveshja e Gjelbër – sfida dhe mundësi”. Një temë e madhe..

01.12.20 12:19 |

A do të ketë garanci evropiane për gazetari me vlerë në Bullgari?

Eurodeputetja bullgare Elena Jonçeva për rezolutën evropiane, në të cilën vihen në dukje provat dhe përpjekjet e disa vendeve anëtare të mbysin mediat kritike dhe të pavarura. Mjetet evropiane nuk duhet të shkojnë në mediat e kontrolluara nga qeveria,..

01.12.20 11:45 |
Всички новини: днес | вчера