Eмисия новини
от 01.00 часа

Komisioni për Liritë Civile dhe Drejtësinë në Parlamentin Evropian u solidarizua me protestat në Bullgari

Me 35 vota “pro”, 30 “kundër” dhe 1 “të abstenuar ” Komisioni për Liritë Civile dhe Drejtësinë në Parlamentin Evropian miratoi projekt-rezolutën për Bullgarinë. Këmbëngulet që Komisioni Evropian ta vazhdojë monitorimin mbi reformën gjyqësore dhe..

02.10.20 10:13 |

Kryeministri Bojko Borisov: Raporti i KE-së është objektiv

Kryeministri Bojko Borisov deklaroi se raporti i djeshëm për sundimin e ligjit në atë pjesë, e cila i përket Bullgarisë është objektiv, bëri të ditur nga Brukseli korrespondentja e BNR Angelina Piskova. Duke hyrë në takimin e liderëve të BE-së në..

01.10.20 18:35 |

Vazhdojnë protestat antiqeveritare në Sofje

Më 1 tetor, kur komisioni për liritë civile, drejtësinë dhe punët e brendshme në Parlamentin Evropian do të votojë vendim që Komisioni Evropian të vazhdojë të monitorojë reformën gjyqësore dhe luftimin e korrupsionit në Bullgari në kuadrin e..

01.10.20 08:50 |
Daniella Daritkova

Vlerësime te ndryshme te pushtetit dhe opozitës për raportin e Komisionit Evropian

Raporti i Komisionit Evropian është pozitiv dhe objektiv, dhe cakton rezultatet e mekanizmit për bashkëpunim dhe kontrollim, tha kryetarja e grupit parlamentar të GERB-it Daniela Daritkova. Theksohet se filluan një sërë hetimesh për korrupsion në..

30.09.20 18:04 |

Bullgaria ka probleme në sistemin gjyqësor dhe në media, evidentoi Komisioni Evropian

Bullgaria ka probleme në sistemin gjyqësor dhe në mediat theksohet në raportin e parë të Komisionit Evropian për superioritetin e ligjit në shtetet anëtare të BE-së. Në dokument shprehet shqetësim lidhur me përndjekjen e korrupsionit në..

30.09.20 16:14 |
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Monitorimi mbi Bullgari do të vazhdojë, është e mendimit Nënpresidentja Ilijana Jotova

Përveç raporteve për sundimin e ligjit do të vazhdojë edhe monitorimi mbi Bullgari në kuadrin e mekanizmit për monitorim dhe bashkëpunim dhe “kjo do të prishë imazhin e vendit tonë në një situatë mjaftë të ndërlikuar në Bashkimin Evropian”. Këtë e..

30.09.20 14:02 |

Bullgaria në pritje të raportit të Komisionit Evropian për sundimin e ligjit

Komisioni Evropian do të  paraqesë raportet për sundimin e ligjit në të gjitha vendet-anëtare sipas mekanizmit të ri horizontal pas kolegjiumit të komisionarëve sot, njoftoi korrespondentja e Radios Kombëtare Bullgare në Bruksel Angjelina Piskova, duke..

30.09.20 13:38 |

Grupi i monitorimit pranë KE i drejton pyetje kryeprokurorit

Vallë, a punon kryeprokurori mbi informacionin e botuar në mediat spanjolle për hetimin e një skeme për pastrimin e parave në Barcelonë, për të cilën thuhet se është e lidhur kryeministri Bojko Borisov. Kjo është një nga pyetjet e drejtuara zyrës..

16.09.20 11:31 |

Bullgaria është ndër favoritët për çmimin evropian “Natura 2000”

Komisioni Evropian propozoi Bullgarinë për çmimin evropian “Natura 2000”. Vendi ka shansin unik të bëhet fitues me sipërfaqet e mëdha të pyjeve shekullore, njoftojnë nga Agjencia Ekzekutive e Pyjeve. Votimi publik është KËTU .

11.09.20 18:16 |

BE nuk ka caktuar afat për mbylljen e termocentraleve në qymyrgur

BE nuk i vendos kërkesë Bullgarisë të mbyllë termocentralet në qymyrgur. Kërkesa është të ulet prodhimi i energjisë elektrike, e cila gjeneron emetime. KE theksoi, se këto kapacitete mund të mbështeten nga shtetet anëtare deri në 2025. Pas kësaj..

10.09.20 17:26 |
Всички новини: днес | вчера