Eмисия новини
от 00.00 часа

Mbi 50% prej pagës minimale në Bullgari jepet për qira

Bullgaria është ndër pesë vendet anëtare të BE-së ku punëtorët me pagë minimale mbeten me më pak se gjysma e të ardhurave të tyre pasi paguajnë qiranë (vendet e tjera janë Spanja, Luksemburgu, Hungaria dhe Portugalia). Këtë e bëri të ditur..

08.11.21 17:26 |
Violeta Ivanova

Sindikatat duan një rritje prej 17% të pagës minimale

Paga minimale të bëhet 388 euro nga 1 janari 2022. Për këtë këmbëngul sindikata më e madhe në Bullgari Konfederata e Sindikatave të Pavarura (KNSB). Rritja në krahasim me 332 eurot aktuale është 17%. Kjo është mënyra e vetme për t'iu përgjigjur..

20.09.21 12:26 |
Pllamen Dimitrov

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Punës

Më 1 maj shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Punës. Sipas sindikatave bullgare , te ne po vazhdojnë të jenë aktuale çështjet për vazhdimësinë e ditës së punës dhe pagimin e punës. Presidenti i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura /KNSB/..

01.05.21 12:18 |

70% e punonjësve në distancë nuk duan të kthehen në zyrë

Pritet zhvillimi i një diskutimi të ri serioz - rreth kthimit të njerëzve në mjedisin e zakonshëm të punës. Ashtu siç ishte i vështirë kalimi nga puna në zyrë në punë në distancë, do të jetë e vështirë të adaptohemi përsëri në mjedisin tradicional..

24.02.21 09:53 |

Sindikatat ngulin këmbë për një rregullore për punën në distancë në Kodin e Punës

Sindikatat ngulin këmbë për një rregullore për punën në distancë në Kodin e Punës Sindikata e Konfederatave të Sindikatave të Pavarura në Bullgari (KNSB) kërkoi rregulla të reja për punën në distancë gjatë pandemisë. Ajo paraqiti një projekt për..

23.12.20 14:41 |

Dita e 62 e protestave antiqeveritare në Bullgari

Ditën e 62 të protestave antiqeveritare në Sofje do të zhvillohet procesioni tradicional i protestuesve që kërkojnë dorëheqjen e qeverisë dhe të kryeprokurorit. Liderët e protestave në Bullgari iu drejtuan ambasadorëve në Sofje , duke..

08.09.20 19:14 |
Pllamen Dimitrov

Biznesi dhe sindikatat kanë kundërshtime për pagën minimale

Biznesi nguli këmbë për ngrirjen e pagës minimale vitin tjetër dhe prognozoi një krizë të rëndë ekonomike gjatë muajve në vijim. Kryetari i Dhomës Ekonomike Bullgare Radosvet Radev tha para BNR-së se fillimi i krizës ende nuk ka ardhur...

08.09.20 18:20 |

Konfederata e Sindikatave kërkon tatim suplementar për të pasurit

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari (KNSB) propozon që të futet një tatim suplementar për bullgarët më të pasur, të cilat do të paguajnë më shumë për pronat e tyre të luksit si jahte, automjete të shtrenjta dhe vila. Sipas..

10.07.19 13:07 |
Pllamen Dimitrov

70% prej bullgarëve marrin paga më të ulëta se mesatarja për vendin

70% prej bullgarëve marrin më pak para për punën e tyre mujore sesa është paga mesatare në vend – 615 euro. Shumica e njerëzve marrin midis 358 dhe 409 euro, tha presidenti i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari (KNSB) Pllamen..

03.07.19 12:57 |
Всички новини: днес | вчера