Eмисия новини
от 02.00 часа

Çfarë dimë për qytetin e lashtë Kabile?

Qyteti i vetëm i madh nga koha e trakëve i ruajtur e deri më sot në Bullgari shtrihet nja dhjetë kilometra larg qytetit të sotëm Jamboll. Ndryshe nga shumë vendbanime të tjera nga kjo epokë, Kabile është shumë i ruajtur dhe i studiuar plotësisht nga..

11.04.21 09:45 |
Skenë nga filmi

Tregojnë online një ritual të lashtë të lidhur me Orfeun për ditën e solsticit veror

Me një ritual të lashtë të lidhur me kultin e Orfeut, të transmetuar online nga Rezervati Arkeologjik Kombëtar “Qyteti Trak dhe Antik Kabile” pranë qytetit Jamboll shënohet dita e solsticit veror – 21 qershor. Filmi prezanton për këtë rit të lashtë...

21.06.20 10:50 |
Всички новини: днес | вчера