Eмисия новини
от 16.00 часа

Heq dorë nga gjuha, por nuk heq dorë nga besimi – gagauzët në fshatin Bëllgarevo

Fshati Bëllgarevo është i njohur kryesisht si një destinacion turistik. Ndodhet në një nga këndet më të bukura në bregdetin tonë verior të Detit të Zi, pranë Rezervatit Natyror dhe Arkeologjik Kaliakra dhe Rezervatit Bollata, të përfshirë në..

22.07.21 07:15 |

Të rinj të huaj punojnë si vullnetarë në Muzeun Historik në qytetin Kavarna

Vullnetarë nga 6 shtete ndihmojnë veprimtarinë e Muzeut Historik në qytetin bregdetar Kavarna, transmetoi BNT. Të rinjtë marrin pjesë në përgatitjen e monumenteve historike Kaliakra dhe Jajllata për sezonin e ri turistik, punojnë si ciceronë dhe..

05.07.21 14:54 |
Perperikon

Theksat e verës arkeologjike 2020 - pjesa e parë

Në vetëdijen kolektive nocioni arkeologji më shpesh lidhet me gërmime dhe me kërkimin e thesareve, të veshura në një misteri. Kurse thesaret e vërteta në sytë e arkeologëve janë artefaktet, pjesëza nga pazelli i historisë, të cilat na zbulojnë..

02.06.20 11:19 |

Kaliakra – një oazë natyrore dhe arkitekturore

Kepi Kaliakra është një prej vendeve më piktoreske në bregdetin tonë, i cili shtrihet 2 km brenda detit. Brinjat e tij zbresin vertikalisht nga një lartësi prej 60-70 metrash. Atje dallgët kanë gërryer kamare të thella, në të cilat deri në vitin..

09.09.17 09:15 |
Всички новини: днес | вчера