Eмисия новини
от 15.00 часа

Qyteti Karllovo – në qendër të festimeve me rastin e 186 vjetorit të lindjes së Vasill Levskit

Karllovo - vendlindja e Vasill Levskit, është qendra e festimeve me rastin e 186 vjetorit të lindjes së Apostullit Bullgar të Lirisë. Pak pas orës 10 do të mirëpriten pjesëmarrësit në ecjen turistike kombëtare nga Pleven deri në Karllovo "Në..

18.07.23 05:10 |

Arrestuan 50 emigrantë në Karllovo

Rreth orës 9 të mëngjesit, 50 emigrantë në një kamion janë ndaluar në qytetin Karllovo (Bullgari Qendrore Jugore), njoftoi BTA. Së bashku me ta u ndaluan edhe dy drejtuesit - të kamionit dhe të makinës pilot.

24.12.22 14:42 |

Të zbukurojmë Pemën e Krishtlindjeve me lodra të punuara me dorë nga... balta

Nuk ka asnjë rregull të saktë se kur të fillojmë të dekorojmë Pemën e Krishtlindjeve. Dhe, sigurisht, nuk ka asgjë më të mirë se dekorimi i pemës me lodra të punuar me dorë. Në të njëjtën kohë të punuara nga... balta. Vendi ku mund të njiheni..

17.12.22 12:25 |

Ministri i Brendshëm: Ka prerje të paligjshme mbi fshatrat e përmbytura në rrethin e Karllovos

Ministri i Brendshëm teknik Ivan Demerxhiev njoftoi shkeljet e gjetura gjatë inspektimit për prerjen e pyjeve mbi fshatrat e përmbytura të rrethit të Karllovos (Bullgari Qendrore Jugore). “Ka të dhëna për prerje të kryera në kundërshtim me..

12.09.22 14:42 |

Dëmet nga përmbytjet në rrethin e Karllovos tejkalojnë 70 milionë leva

Dhjetëra vullnetarë dhe ushtarë janë ende të përfshirë në aktivitetet e ndihmës në fshatrat e prekur nga përmbytjet në rrethin e Karllovos / Bullgari Jugore Qendrore/. Po nxirret uji nga shtëpitë, po pastrohet shtrati i lumit Strjama, ekipet e..

07.09.22 16:08 |
Gëllëb Donev në fshatin e përmbytur Karavellovo

Kryeministri Gëllëb Donev është duke vizituar fshatrat e dëmtuara nga përmbytjet në rrethin e Karllovos

Në festën e Ditës së Bashkimit të Bullgarisë, kryeministri nga qeveria teknike Gëllëb Donev është duke udhëtuar nëpër fshatrat e prekura nga përmbytjet në rrethin e Karllovos, për të kontrolluar në vend veprimet e institucioneve për tejkalimin e..

06.09.22 15:00 |

Sërish përmbytje në rrethin e Karllovos dhe të Koprivshticës

Në rrethin e Karllovos është shpallur sërish gjendje e pjesshme e jashtëzakonshme për shkak të përmbytjeve të shtëpive në fshatrat Rozino, Sllatina, Stoletovo, Bogdan, Karavellovo. Shirat e dendur shkaktuan thyerjen e digës në