Eмисия новини
от 10.00 часа
Rikrijimi i momenteve më të rëndësishme të Kryengritjes së Prillit në Klisura

Kryengritja e Prillit është një mesazh për të ardhmen

Sot Klisura, Koprivshtica dhe Panagjurishte shënojnë përvjetorin e 145 të shpalljes së Kryengritjes së Prillit (sipas stilit të ri). Në Panagjurishte u zhvillua një lutje falënderimi dhe një procesion liturgjik. Ndër të ftuarit në festën në Klisura..

01.05.21 15:37 |

Prodhuesit e trëndafilave do të marrin përkrahje për shkak të efektit të Covid-19

Një prej sektorëve më të prekur në bujqësi deri në momentin e tanishëm është prodhimi dhe përpunim i trëndafilit dhe ai duhet të përkrahet. Këtë e tha Ministrja e Bujqësisë Desiallava Taneva në një takim me prodhuesit e trëndafilave në qytetin Klisura..

12.06.20 18:48 |
Klisura

Me heshtje dhe pa skena shumëngjyrëshe nga historia nderojmë trimërinë e heronjve të lavdishëm nga prilli i vitit 1876

Muzetë në qytetet Koprivshtica , Panagjurishte , Strellça , Klisura , Batak tregojnë për patriotizmin e madh dhe sakrificën e pafund të heronjve nga Kryengritje e Prillit gjatë vitit 1876. Këto vende sot zgjojnë ndjenjat më të forta patriotike dhe..

01.05.20 07:00 |

Shënojmë 143 vjet nga fillimi i Kryengritjes së Prillit

Sonte do të shënojmë solemnisht përvjetorin e 143 të fillimit të Kryengritjes së Prillit. Mitingu solemn me fishekzjarrë do të mbahet në qytetin Klisura, Bullgari Jugore, banorët e të cilit kanë luajtur një rol të rëndësishëm për zhvillimin e..

30.04.19 11:45 |

Klisura na mëson se si bëhet patriot

Vetëm përmendja e qytetit Klisura sot kthen në kujtesën e bullgarëve patriotë ngjarjet heroike nga viti 1876, kur shpërtheu Kryengritja e Prillit. Nuk do të teprojmë po ta quajmë Klisurën një qytet-hero për shkak të pjesëmarrjes heroike të të gjithë..

02.05.14 09:10 |
Всички новини: днес | вчера