Eмисия новини
от 07.00 часа

Misioni i OSBE dyshon në kapacitetin e KQZ

Misioni vëzhgues i Organizatës për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë (OSBE) për zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 11 korrik paraqiti raportin e saj të ndërmjetëm për periudhën 9-23 qershor. Ndryshimet në Kodin Zgjedhor për votimin e..

29.06.21 13:51 |

Më pak aplikime, por më shumë seksione zgjedhore

Një ditë para afatit të fundit për aplikim për votim jashtë vendit – 15 qershor, u paraqitën më se 55 000. Nuk ka gjasa që deri në fund të ditës së sotme numri i tyre të arrijë 87 216 aq sa ishin në zgjedhjet e mëparshme parlamentare më 4 qershor...

15.06.21 12:47 |

Bullgaria prapë është në një ritëm parazgjedhor

Që nga sot, 11 qershor, Bullgaria prapë hyn në një fushatë parazgjedhore, pasi asnjë nga partitë në Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor, zgjedhjet për të cilën u zhvilluan më 4 prill të këtij viti, nuk arriti të formojë kabinet. Zgjedhjet e..

11.06.21 13:52 |

Votimi i bullgarëve jashtë shtetit – i lehtësuar por me sfida

19 parti dhe 9 koalicione aplikuan për të marrë pjesë në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik. Pavarësisht se kandidatët janë më pak në krahasim me zgjedhjet e mëparshme (31 parti dhe 8 koalicione), puna e Komisionit Qendror Zgjedhor..

28.05.21 10:05 |

Kundërshtuan votimin e detyrueshëm me makina para Gjykatës Kushtetuese

Partia GERB ka ngritur një padi për të deklaruar jo-kushtetuese tekstet e Kodit Zgjedhor, tha udhëheqësja e grupit parlamentar të GERB Desisllava Atanasova në një brifing në Parlament. Pa një diskutim publik, Kodi Zgjedhor i miratuar kërcënon..

05.05.21 13:16 |

Reagimet e forcave politike pasi “Ka një popull të tillë” shpalli se do të kthehejë mandatin

Në përgjigje të njoftimit nga udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov që pasi të marrë mandatin për të formuar qeveri, partia do ta kthejë menjëherë atë, BSP - forca e tretë në parlamentin e ri, tha se me kthimin e mandatit Trifonov..

26.04.21 18:26 |

Një interes rekord jashtë vendit për zgjedhjet parlamentare

Në votimin e ardhshëm parlamentar gati 200 mijë bullgarë pritet të qëndrojnë përpara kutive të votimit jashtë vendit. Por, një pjesë e madhe prej tyre nuk do të mund të ushtrojnë të drejtën e tyre kushtetuese për të votuar për shkak të një..

09.03.21 10:27 |

Fillon fushata paraelektorale në Bullgari

Që sot, Bullgaria zyrtarisht është në një garë zgjedhore. Ajo vazhdon 29 ditë dhe përfundon në orën 24.00 në mesnatë më 2 prill 2021, tregon vendimi i Komisionit Qendror Zgjedhor. 24 orë përpara zhvillimit të zgjedhjeve parlamentare më 4 prill..

05.03.21 05:05 |
Kornelija Ninova

Partia Socialiste Bullgare propozon ndryshime në Kodin Zgjedhor

Partia Socialiste Bullgare po propozon ndryshime në Kodin Zgjedhor për të pastruar listat e votuesve nga “shpirtrat e vdekur” përmes regjistrimit aktiv dhe mbikëqyrjes video të numërimit të fletëve të votimit dhe hartimit të protokolleve. Kjo u..

21.01.21 16:51 |
Presidenti Rumen Radev

Presidenti caktoi zhvillimin e zgjedhjeve parlamentare për datën 4 prill

Në një fjalim të posaçëm ndaj bullgarëve Presidenti Rumen Radev shpalli se cakton zgjedhjet e ardhshme parlamentare për datën 4 prill 2021, një javë pas datës së parë të mundshme pas skadimit të mandatit të Parlamentit, nënvizoi Kreu i Shtetit...

14.01.21 18:28 |
Всички новини: днес | вчера