Eмисия новини
от 03.00 часа

Komisioni Evropian ka miratuar një Strategji për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara 2021-2030

Trotuare të larta, pragje dhe rampa të paarritshme të cilat të çojnë në askund; mungesë të përfitimeve sociale dhe vendeve të mjaftueshme të punës; varfëri dhe mosinteresim institucional - personat me aftësi të kufizuara çdo ditë provojnë mbi..

16.03.21 12:28 |

Një nxënës nga Sofja u dallua nga Komisioni Evropian për përkthyes të ri

Lëçezar Popov është fituesi bullgar në edicionin e 14-të të Konkursit të Përkthimit Juvenes Translatores të Komisionit Evropian. Ai është nxënës në një shkollë të mesme me mësimdhënie të gjuhëve të huaja në Sofje. Me përkthimin e tij nga anglishtja..

11.03.21 16:01 |

KE: Ekonomia bullgare do të rimëkëmbet ngadalë gjatë vitit 2021

Sivjet ekonomia e Bullgarisë do të gjallërohet, duke shënuar rritje prej 2.7% të PBB-së, pas një uljeje prej 4.9% të PBB-së gjatë vitit të parë të pandemisë, ndërsa gjatë 2022-ës tempi do të arrijë 4.9% prej PBB-së, që është një nga nivelet më të..

11.02.21 12:39 |

2 milion bullgarë do të vaksinohen deri në fund të vitit

Nëse BE miraton një prodhues vaksinash jashtë komunitetit, Bullgaria nuk do të hezitojë dhe do të blejë, tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angelov. Ai tha para parlamentit se vendi do të merrte 13 milion doza. Ato garantojnë imunizimin e të..

22.01.21 13:06 |

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari përkrahu pozitën e Sindikatave Evropiane

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari përkrahu apelin e Konfederatës Evropiane të Sindikatave për krijimin e një ligji të ri i cili të garantojë se kompanitë në BE do të respektojnë të drejtat njerëzore, të punës, sociale dhe sindikale...

21.01.21 10:08 |

KE-ja miratoi skemën bullgare në përkrahje të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme

Komisioni Evropian miratoi skemën bullgare me përmasë rreth 80 mln. euro në përkrahje të ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme, të prekura nga pandemia e koronavirusit. Ai do të bashkëfinancohet nga Fondi Evropian i Zhvillimit Rajonal dhe do të..

20.01.21 15:50 |
Tomisllav Donçev

U azhurnua Plani Kombëtar i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë

Bullgaria është gati me versionin e dytë të përmirësuar të Planit Kombëtar të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, të cilin do t'i paraqesë Komisionit Evropian. Këtë e deklaroi në një uebinar mbi Paktin e Gjelbër dhe transformimin digjital Zëvendës..

12.01.21 18:19 |

305 milion leva u caktuan për vaksinat kundër Covid-19

125 milion leva (rreth 64 milion euro) u ndanë nga qeveria në mbledhjen e sotme në mënyrë që të sigurojë vaksinat në luftën kundër Covid-19. “Me ta, një total prej 305 milion leva (rreth 156 milion euro) u dha nga paratë e taksapaguesve bullgarë..

30.12.20 13:34 |

Komisioni Evropian miratoi një skemë bullgare të ndihmës shtetërore për 51 milion leva

Komisioni Evropian miratoi një skemë bullgare të ndihmës shtetërore për 51 milion leva (rreth 26 milion EUR), e destinuar për operatorët turistikë dhe agjentët e udhëtimit, njoftoi Komisioni Evropian në Bruksel, transmetoi Televizioni Kombëtar..

21.12.20 18:37 |

Grantet e BE-së për transportuesit e autobusëve

Komisioni Evropian ka aprovuar një skemë të Bullgarisë në shumën prej 30 milion leva (rreth 15 milion euro) nën formën e granteve në mbështetje të ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme për transportin e udhëtarëve me autobus të prekur nga..

01.12.20 15:43 |
Всички новини: днес | вчера