Eмисия новини
от 05.00 часа

BE do të mbështesë tranzicionin energjetik në 3 krahina bullgare në rrezik

Politika e dekarbonizimit përfshin një sërë rreziqesh – sociale, ekonomike, politike. Këtë e tha Zëvendës Kryeministri Tomisllav Donçev në konferencën online “Politika për klimën dhe Marrëveshja e Gjelbër – sfida dhe mundësi”. Një temë e madhe..

01.12.20 12:19 |

Bullgaria hyri nën procedurën evropiane për shkak të përmbajtjes audiovizuale

Komisioni Evropian nisi procedime kundër 23 vendeve të BE, duke përfshirë Bullgarinë, sepse nuk e kanë aplikuar në legjislacionin e tyre një direktivë evropiane mbi përmbajtjen audiovizuale . Direktiva ka për qëllim krijimin e një peizazhi..

23.11.20 15:35 |

Bojko Borisov diskutoi Samitin e Procesit të Berlinit me Ursula von der Leyen

Kryeministri Bojko Borisov pati një bisedë telefonike me Presidenten e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen, njoftoi BNT. Të dy udhëheqësit theksuan rëndësinë e Samitit të Procesit të Berlinit, bashkëorganizator të të cilit do të jenë kryeministri..

09.11.20 19:48 |

Bullgaria nuk mund të pranojë kornizën negociuese të Republikës së Maqedonisë së Veriut për BE

Bullgaria e lajmëroi Komisionin Evropian se nuk mund të pranojë kornizën negociuese të propozuar për Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe projektin për deklaratë pranë saj. Kjo për arsye se ajo nuk jep garancitë e domosdoshme për plotësimin e..

06.11.20 18:35 |

Komisioni Evropian korrigjoi pritjet për rënien e ekonomisë bullgare

Produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë do të ulet me 5.1 për qind gjatë vitit 2020, por do të rritet me 2.6 për qind në vitin 2021 dhe me 3.7 për qind në vitin 2022. Kjo theksohet në parashikimet ekonomike vjeshtore të Komisionit Evropian...

05.11.20 14:32 |

Parlamenti Evropian përkrahu ndihmën për prodhuesit e duhanit dhe për blegtorët

Prodhuesit e duhanit dhe një pjesë e madhe e blegtorëve do të vazhdojnë të përfitojnë nga ndihma tranzitore kombëtare gjatë periudhës së ardhshme programore. Kjo u bë e njohur nga një njoftim në Facebook publikuar nga ministrja e bujqësisë..

23.10.20 14:42 |

Jemi të papërgatitur për strategjinë “Nga ferma në tryezë”

“Jemi të papërgatitur për strategjinë “Nga ferma në tryezë”, e cila u miratua nga Komisioni Evropian, vuri në dukje para BNR-së përpunuesi i mishit Kirill Vëtev. Qëllimi i strategjisë është që t’i kooperojë pjesëmarrësit në vargun..

12.10.20 13:44 |
Andrej Kovaçev

Rezoluta e PE është si një Pemë e Krishtlindjes e dekoruar politikisht

“Për ne raporti i vërtetë është ai i Komisionit Evropian – ai është kritik dhe objektiv.” Këtë e tha për BNR eurodeputeti Andrej Kovaçev në lidhje me rezolutën e PE për superioritetin e ligjit tek ne. Ai e krahasoi rezolutën me Pemën e..

11.10.20 14:42 |

Bullgaria në pritje të raportit të Komisionit Evropian për sundimin e ligjit

Komisioni Evropian do të  paraqesë raportet për sundimin e ligjit në të gjitha vendet-anëtare sipas mekanizmit të ri horizontal pas kolegjiumit të komisionarëve sot, njoftoi korrespondentja e Radios Kombëtare Bullgare në Bruksel Angjelina Piskova, duke..

30.09.20 13:38 |

Bullgaria vlerëson pozitivisht planet financiare të Komisionit Evropian

Qeveria miratoi pozitën e Bullgarisë për mbledhjen e Këshillit të Evropës më 19 qershor. Në të do të diskutohet propozimet e Komisionit Evropian për suaza shumëvjeçare financiare (2021-2027) dhe Plani për Rimëkëmbjen pas krizës Covid-19. Bullgaria..

17.06.20 15:14 |
Всички новини: днес | вчера