Eмисия новини
от 03.00 часа

Vonon skema për ndihmë të firmave të vogla në kushtet e koronavirusit

Skema për ndihmë të firmave në kushtet e krizës me koronavirusin nuk startoi për shkak të vonesës së lejes së pritur nga Komisioni Evropian. Brukseli duhet të miratojë shfrytëzimin e 86,5 milion eurove nga Programi Operativ “Inovacione dhe Aftësi..

12.05.20 12:42 |

Komisioni Evropian pret përgjigje nga Franca për bullgarët e rikthyer

Komisioni Evropian pret që Franca të verifikojë rastin me punëtorët e kthyer sezonal bullgarë. Brukseli rekomandon që vendet e BE-së të lejojnë hyrjen e punëtorëve sezonal pavarësisht nga mbyllja e kufijve për pandeminë. E drejta evropiane nuk lejon..

11.05.20 15:02 |

Sipas Komisionit Evropian papunësia në Bullgari do të arrijë 7 për qind

Papunësia në Bullgari do të jetë 7 për qind gjatë vitit 2020 sipas parashikimit ekonomik të Komisionit Evropian. Të papunët do të jenë kryesisht nga sektorë si tregtia me pakicë, transporti, turizmi, të cilët do të shfrytëzojnë vetëm 40 për qind nga..

06.05.20 13:49 |
Икономика надолу

Ekonomia bullgare do të tkurret me 7.2 për qind gjatë vitit 2020

Ekonomia bullgare do të tkurret me 7.2 për qind gjatë vitit 2020 parase të rimëkëmbet me 6 për qind në vitin 2021, parashikon Komisioni Evropian. Bilanci pozitiv i jashtëm dhe fiskal i Bullgarisë para Covid-19 do të ndihmojë këtë rimëkëmbje pas goditjes..

06.05.20 13:39 |

Rritja e të ardhurve me 60 për qind do të kthejë bullgarët nga fushat e Evropës

Në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare kryetarja e Federatës “Bujqësi” pranë Konfederatës së Punës “Podkrepa” Anelija Ivanova tha, se bullgarët mund të kthehen nga fushat e Evropës Perëndimore në se të ardhurat në bujqësi do të rriten me..

29.04.20 12:58 |

Komisioni Evropian na sfidon të përfshihemi në luftimin e dezinformatës për Covid-19

Numri i lajmeve të rreme për epideminë e koronavirusit kohët e fundit përhapen me shpejtësi online. Këtë e theksoi në një apel video drejtuar shtetasve evropianë presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen . Ajo theksoi, se “vala e..

14.04.20 12:41 |
Bojko Borisov

Qeveria me masa në përkrahje të biznesit në kushtet e krizës

Më se 250 milion euro ndan qeveria e Bullgarisë për shpenzimet e rritura të Ministrive të Shëndetësisë, të Mbrojtjes dhe të Punëve të Brendshme. 2.3 miliard euro të tjerë do të mobilizohen nga qeveria në përkrahje të biznesit, ndërsa shlyerja e tatimeve..

24.03.20 18:18 |

Pavarësisht nga udhëzimet e Komisionit Evropian ka rreshta kamionësh në kufirin midis Bullgarisë dhe Rumanisë

Afro 2 orë presin kamionët për të kaluar kufirin midis Rumanisë dhe Bullgarisë, njoftoi zëdhënësi i Komisionit Evropian Stefan De Keersmaecker. Ai theksoi, se pas udhëzimeve të Komisionit Evropian nga 23 mars i këtij viti për të ashtuquajturat “korridore të..

24.03.20 16:36 |
Bojko Borisov

Mbledhja e jashtëzakonshme konsultative të Këshillit të Evropës

Pas pjesëmarrjes në mbledhjen e jashtëzakonshme konsultative të Këshillit Evropian në lidhje me koronavirusin, kryeministri Bojko Borisov komentoi se Evropa vonoi shumë me masat kundër koronavirusit. Ai shtoi se më e mira gjatë muajve të ardhshëm do të jetë..

11.03.20 10:28 |

U hap një ekspozitë bullgare në Bruksel

Në selinë e Komisionit Evropian ministri i kulturës Boill Banov hapi ekspozitën “Gjurma bullgare në shkencë”. Iniciatore e projektit është komisionaria e inovacioneve, studimeve shkencore, kulturës dhe arsimit Marija Gabriell. Në ekspozitë prezantohen 11..

04.03.20 15:56 |
Всички новини: днес | вчера