Eмисия новини
от 02.00 часа

U hap një ekspozitë bullgare në Bruksel

Në selinë e Komisionit Evropian ministri i kulturës Boill Banov hapi ekspozitën “Gjurma bullgare në shkencë”. Iniciatore e projektit është komisionaria e inovacioneve, studimeve shkencore, kulturës dhe arsimit Marija Gabriell. Në ekspozitë prezantohen 11..

04.03.20 15:56 |

Dy presidentë të BE-së kontrollojnë kufirin bullgaro-turk

Bullgaria ndryshe nga shtetet e tjera ndjek një politikë e urtë dhe e arsyeshme e jashtme. Ky është shkaku për të cilin në kufirin tonë me Turqinë nuk ka fluks migrantësh. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov duke pritur presidentët e Komisionit Evropian,..

03.03.20 17:52 |

Komisioni Evropian vazhdon të ndjekë cilësinë e ajrit në Bullgari

Komisioni Evropian njoftoi, se ndjek situatën me cilësinë e ajrit në Bullgari, duke rikujtuar se para kohe ndërmori hapa vendimtarë mbi këtë problem. Para kohe Komisioni Evropian paditi Bullgarinë për tejkalimin e grimcave të imta të pluhurit (PM10) dhe..

23.12.19 12:13 |
Bojko Borisov

Kryeministri pret vlerësimin e Komisionit Evropian për pakon “Mobilitet”

Komisioni Evropian miratoi vendim për vlerësim të ndikimit dhe në se është e domosdoshme për propozime të reja ligjore në rregullat e transportit ndërkombëtar, shkroi në rrjetin social kryeministri Bojko Borisov. “ Për këtë më informoi euro deputetja..

18.12.19 20:11 |

Komisioni Evropian bllokoi pakon “Mobilitet” kontestuar nga Bullgaria

Komisioni Evropian do të vlerësojë suplementarisht ndikimin e klauzolave të pakos “Mobilitet” për kthimin e kamionëve çdo 8 javë në vendin në të cilin janë të regjistruar dhe për kufizimin e transportit të kombinuar. Këto klauzola nuk janë në sinkron me..

18.12.19 18:02 |

Mbetet ndalimi për shitjen e tokës të huajve në Bullgari

Për shkak të kundërshtimit të organizatave të ndryshme Ministria e Bujqësisë tërhoqi nga parlamenti projekt-ligjin për tokën. Nga Ministria shpjeguan se tekstet do të korrigjohen deri në fund të vitit 2020. Kjo herën e radhës shtyn heqjen e moratoriumit për..

06.12.19 19:01 |

Komisioni Evropian korrigjoi parashikimin për rritjen e produktit të brendshëm bruto të Bullgarisë gjatë vitit 2019

Rritja ekonomike në Bullgari do të ngadalësohet gjatë 2 viteve të ardhshme, por do të qëndrojë afër potencialit, theksohet në raportin e vjeshtës të Komisionit Evropian. Brukseli pret ritëm të matur të eksportit bullgar, ulje të inflacionit, tepricë..

07.11.19 14:46 |

Biznesmen çek blen grupin më të madh televiziv bullgar bTV

Biznesmeni çek Petr Kellner blen grupin më të madh televiziv bullgar bTV. PPF Group i Kellnerit shpalli zyrtarisht, se blen kompaninë pronare e bTV-së – Central European Media Enterprises (CME). Kontrata është për 2.1 miliard dollarë. Parasë të përfundojë..

28.10.19 14:52 |

Bashkitë bullgare do të marrin edhe 615 mijë euro nga Komisioni Evropian për WiFi internet

41 janë bashkitë të cilat marrin 615 mijë euro në kuadrin e iniciativës së Komisionit Evropian WiFi4EU për akses të lirë tek Interneti, njoftoi Ministria e Transportit, e Teknologjive të Informacionit dhe e Komunikacioneve. Ky është konkursi i tretë i..

24.10.19 17:34 |
Vera Jourova

Komisioni Evropian pret vendimin për mbikëqyrjen e Bullgarisë deri në fund të vitit

Komisionarja evropiane e drejtësisë Vera Jourova shprehu shpresë se deri në fund të vitit do të merret vendimi për ndërprerjen e mbikëqyrjes së Bullgarisë në kuadrin e mekanizmit të bashkëpunimit dhe kontrollimit. Komisioni Evropian tashmë shprehu..

23.10.19 17:52 |
Всички новини: днес | вчера