Eмисия новини
от 10.00 часа

Biznesmen çek blen grupin më të madh televiziv bullgar bTV

Biznesmeni çek Petr Kellner blen grupin më të madh televiziv bullgar bTV. PPF Group i Kellnerit shpalli zyrtarisht, se blen kompaninë pronare e bTV-së – Central European Media Enterprises (CME). Kontrata është për 2.1 miliard dollarë. Parasë të përfundojë..

28.10.19 14:52 |

Bashkitë bullgare do të marrin edhe 615 mijë euro nga Komisioni Evropian për WiFi internet

41 janë bashkitë të cilat marrin 615 mijë euro në kuadrin e iniciativës së Komisionit Evropian WiFi4EU për akses të lirë tek Interneti, njoftoi Ministria e Transportit, e Teknologjive të Informacionit dhe e Komunikacioneve. Ky është konkursi i tretë i..

24.10.19 17:34 |
Vera Jourova

Komisioni Evropian pret vendimin për mbikëqyrjen e Bullgarisë deri në fund të vitit

Komisionarja evropiane e drejtësisë Vera Jourova shprehu shpresë se deri në fund të vitit do të merret vendimi për ndërprerjen e mbikëqyrjes së Bullgarisë në kuadrin e mekanizmit të bashkëpunimit dhe kontrollimit. Komisioni Evropian tashmë shprehu..

23.10.19 17:52 |
Maria Gabriell

Maria Gabriell është kandidatja bullgare për anëtar të Komisionit Evropian

Këshilli i Ministrave miratoi kandidaturën e zonjës Maria Gabriell për anëtar të Komisionit Evropian në emër të Republikës së Bullgarisë. Ajo dy herë ishte anëtar i Parlamentit Evropian dhe dy herë u bë “Euro deputet i vitit” – në 2016-tën në kategorinë..

24.07.19 15:34 |
Danaill Kirillov

Ministri i drejtësisë do të japë dorëheqje në se deri në shtator nuk do të hiqet monitorimin e Bullgarisë

Ministri i drejtësisë Danaill Kirillov tha, se do të japë dorëheqje, në se Mekanizmi i Bashkëpunimit dhe Kontrollimit të Bullgarisë nuk do të hiqet deri në fund të mandatit të Komisionit Evropian. Ai shpjegoi, se këtë pozitë të vet ai e deklaroi para..

13.06.19 16:56 |

Komisioni Evropian i drejton kritika Bullgarisë për politikën ekologjike

Raporti i Komisionit Evropian rendit disa fusha me probleme për ekologjinë bullgare. Ato janë cilësia e ajrit, mbledhja dhe trajtimi i ujërave të ndotura, plotësimi i legjislacionit për mbrojtjen e natyrës. Brukseli thekson, se “ka një përparim” por “ai..

05.04.19 15:59 |
Всички новини: днес | вчера