Eмисия новини
от 15.00 часа

Gratë në Bullgari janë me paga më të ulëta

Gratë në Bullgari marrin mesatarisht 14 për qind paga më të ulëta se burrat. Kjo e rendit vendin tonë në “mjedisin e artë” në këtë tregues, midis vendeve anëtare të BE – tha para BNR Ivajllo Dinev nga Instituti për Kërkime Sociale dhe Sindikale..

06.03.21 14:12 |

Bullgarët mbeten me pagë më të ulët minimale në BE

Në vitin 2020, paga minimale në Bullgari ishte 1.87 euro në orë, e cila është më e ulëta në BE. Të dhënat nga Instituti Evropian i Sindikatave për pagat më të ulëta ligjore në vendet evropiane tregojnë se vetëm në Maqedoninë e Veriut paga është më..

06.02.21 11:55 |

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari përkrahu pozitën e Sindikatave Evropiane

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari përkrahu apelin e Konfederatës Evropiane të Sindikatave për krijimin e një ligji të ri i cili të garantojë se kompanitë në BE do të respektojnë të drejtat njerëzore, të punës, sociale dhe sindikale...

21.01.21 10:08 |

Për jetë normale në Bullgari janë të domosdoshme 627 leva për njeri

Rreth 300 000 vende pune janë të ruajtura që nga fillimi i vitit tek ne në sajë të masave dhe skemave, të lidhura si marrëveshje midis partnerëve social për periudhën mars-tetor sivjet. Pavarësisht nga kjo, 103 000 vende pune janë të humbura. Më..

30.11.20 06:20 |
Pllamen Dimitrov - shefi i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari

Sindikatat: Vendimi i Kuvendit për dhurimin e pagave është në kundërshtim me Kushtetutën

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari insiston për ndryshimin e vendimit të Kuvendit Popullor të marrë më 6 prill 2020, në të cilin thuhet se deputetët, ministrat dhe shefat e agjencive ekzekutive shtetërore duhet të dhurojnë pagat e veta..

08.04.20 17:33 |
Всички новини: днес | вчера