Eмисия новини
от 07.00 часа

Qyteti Panagjurishte i pari valëviti flamurin e Bashkimit disa ditë para 6 shtatorit 1885

“Çështja bullgare” – kështu e quajnë detyrën e tyre më të rëndësishme aktivistët të cilët e përgatitnin Bashkimin e Bullgarisë e cila u rishfaq prapë në hartën botërore në vitin 1878, me gjithë edhe të copëtuar. Vendimet e padrejta të..

02.09.22 10:58 |

Një burrë shteti që hodhi themelet e Bullgarisë moderne

Stefan Stambollov është një nga të paktët politikanë bullgarë i cili për një periudhë të shkurtër kohore arriti të paarritshmen brenda jetës së shkurtër njerëzore. Një revolucionar, poet, i evoluar në një politikan dhe reformator, ai është një nga..

31.01.22 06:45 |

Pavarësia e Bullgarisë – një prej fitoreve të mëdha në historinë e diplomacisë bullgare

Gjatë vitit 2020 mbushen 112 vjet nga shpallja e Pavarësisë së Bullgarisë. Ngjarja ka një rëndësi shumë të madhe, sepse u vë fund luftërave çlirimtare të bullgarëve kundër zgjedhës pesëshekullore turke. Lufta Ruso-Turke që nga viti 1877-1878 çoi deri..

22.09.20 06:05 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера