Eмисия новини
от 22.00 часа
Kornelija Ninova

BSP mbështet presidentin dhe nënpresidentin për një mandat të dytë

Ndryshimi do të ndodhë, ne kemi vuajtur në vazhdim të 5 vjetëve. Ne kemi luftuar pa ndërprerje për të ndryshuar modelin e vjetër, tha udhëheqësja e së majtës Kornelija Ninova pasi Partia Socialiste Bullgare /BSP/ u regjistrua në Komisionin Qendror..

29.09.21 11:47 |
Kornelija Ninova

BSP kthen mandatin më 7 shtator

Partia Socialiste Bullgare /BSP/ do ta kthejë mandatin për të formuar një qeveri të martën (7 shtator). Kjo u vendos nga Këshilli Kombëtar i Socialistëve pas një mbledhjeje tre orëshe. U vendos që partia të mos emërojë një kryeministër. BSP mori..

02.09.21 17:36 |

"Ka një popull të tillë" ndaj BSP: Nuk do të mbështesim një qeveri me mandatin tuaj

"Nuk ka asgjë të re për t'ju thënë, përveç se ne nuk do të mbështesim një qeveri me mandatin tuaj," i tha kryetari i grupit parlamentar të "Ka një popull të tillë" (ITN) Toshko Jordanov lideres së "BSP për Bullgarinë" Kornelija Ninova gjatë..

01.09.21 12:53 |
Liderja e BSP-së Kornelija Ninova

BSP në pritje të bisedimeve me ITN për formimin e qeverisë së re

Sipas programit të shpallur nga BSP, sot socialistët do të presin formacionin e tretë dhe të fundit “të ndryshimit” me të cilin janë gati të negociojnë për formimin e qeverisë së re - "Ka një popull të tillë" /ITN/. Pas dy takimeve të para, u..

01.09.21 06:15 |
Presidenti Rumen Radev

Presidenti dorëzon mandatin e tretë për formimin e qeverisë së re

Sot Presidenti Rumen Radev ia jep mandatin e tretë për formimin e qeverisë grupit të tretë më të madh parlamentar në Legjislaturën e 46 -të Kuvendit Popullor - "BSP për Bullgarinë". Mbrëmë, pasi u bë e qartë se mandati po i shkonte BSP-së ,..

27.08.21 06:00 |

Zgjedhjet 2 në 1, data mbetet e paqartë

Këshilli presidencial i Kuvendit Popullor nuk arriti të marrë një vendim mbi datën e zgjedhjeve presidenciale dhe të zgjedhjeve eventuale të parakohshme. Arsyeja është një problem me makinat e votimit, i cili u njoftua nga kryetarja e KQZ -së..

25.08.21 12:02 |
Kornelija Ninova

Komisioni për Buxhetin miratoi azhurnimin e buxhetit në leximin e parë

Komisioni për Buxhetin në Parlament miratoi në leximin e parë azhurnimin e buxhetit të shtetit. U miratuan gjithashtu azhurnimet e buxheteve të Arkës së Sigurimeve Shëndetësore dhe të Sigurimeve Shoqërore Shtetërore. Përditësimi parashikon që deri..

24.08.21 17:59 |

Këshilli Konsultativ tek Presidenti - 5 orë pa konsensus

Këshilli Konsultativ për Sigurinë Kombëtare tek Presidentit zgjati gati 5 orë, duke u përqendruar te masat financiare për luftimin e koronavirusit dhe masat kundër rritjes së presionit të migrantëve përtej kufirit tonë me Turqinë lidhur me ngjarjet në..

16.08.21 19:41 |
Maja Manollova

Tre forca politike duan të krijojnë qeveri të përkohshme

Ne do të propozojmë një hartë rrugore, kështu qe qytetarët bullgarë të marrin një qeveri të qëndrueshme me një mandat prej 6-8 muajsh, tha në parlament Maja Manollova nga "Ngrihu. BG! Ne po vijmë! ". Ky kabinet duhet të mbështetet tek ministrat e..

12.08.21 10:10 |

BSP do të propozojë qeverinë teknike, në rast se merr mandat për formimin e kabinetit të ri

Në qoftë se "Ka një popull të tillë" (ITN) nuk arrin të formojë një qeveri dhe presidenti i jep një mandat BSP -së, e majta do të propozojë që të vazhdohet qeverisja e kabinetit teknik. Kjo u tha nga udhëheqësja e BSP Kornelija Ninova pas takimit..

04.08.21 20:14 |
Всички новини: днес | вчера