Eмисия новини
от 00.00 часа

Ministria e Shëndetësisë: Lokalet nuk do të hapen para datës 18 shkurt

Ministria e Shëndetësisë nuk përkrah kërkesën e lokaleve dhe restoranteve për të rifilluar punë më 1 shkurt. Këtë e deklaroi në Veliko Tërnovo Ministri Kostadin Angellov, duke saktësuar se hiqen kufizimet për sportin. Ai ripohoi se që nga 4 shkurti..

20.01.21 19:29 |
Ambasadorja e Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha

Bullgaria dhe Shqipëria janë duke shqyrtuar furnizime eventuale të vaksinave kundër Covid-19

Bullgaria ka marrë vendim politik për të studiuar mundësitë për sigurimin e vaksinave kundër Covid-19 për shtetet e Ballkanit Perëndimor dhe të Partneritetit Lindor, ndër të cilat është edhe Shqipëria. Këtë e tha Ministri bullgar i Shëndetësisë..

13.01.21 18:28 |
Ministri Angellov

Mësuesit do të testohen me teste antigjeni për Covid-19

Mund të ketë ndryshim të masave anti-epidemike jo më herët se shkurti, tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov gjatë pranimit të vaksinave të para kundër Covid-19 nga prodhuesi “Moderna”. Do të analizojmë se çfarë është sëmundshmëria reale..

13.01.21 16:36 |

Po përgatitet një protokoll për votim në gjendje pandemie

Presidenti Rumen Radev deklaroi se akoma nuk disponon informacion të mjaftueshëm, që të mund të marrë vendim të informuar për këtë se kur të zhvillohen zgjedhjet e ardhshme parlamentare. Si President për mua është me rëndësi të garantohet e..

05.01.21 13:19 |

Po përgatitet një strategji komunikimi për vaksinimin kundër Covid-19

Do t’u shpjegojmë qytetarëve se vaksinimi është rruga drejt shpëtimit, rruga drejt marrëdhënieve të mira njerëzore, kështu iu përgjigj Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov një pyetjeje parlamentare. Ai shtoi se po punohet shumë mbi krijimin e..

18.12.20 16:22 |

48% е mjekëve në vijën e parë dëshirojnë të vaksinohen

Aktualisht afro 48% e punonjësve mjekësorë në vijën e parë në spitale kanë dëshirë të vaksinohen kundër Covid-19, vuri në dukje Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në një mbledhje të Komisionit Parlamentar të Shëndetësisë. Ministri..

10.12.20 16:37 |

Po përgatisin një fushatë informative për dobinë e vaksinave

Po vihet re një tendencë e brishtë e pakësimit të numrit të përgjithshëm të rasteve me koronavirus gjatë dhjetë ditëve të fundit, në të cilat vendi ynë gjendet në bllokim, njoftoi në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë profesori Todor Kantarxhiev,..

10.12.20 12:53 |

Shteti financon prodhimin e vaksinave dhe serumeve

Qeveria livron 11.3 mln euro për projektet investuese, të cilat përpunon shoqëria BUL BIO. Mjetet janë për prodhimin suplementar të vaksinës kundër tuberkulozit, për renovimin e laboratorit për prodhimin e produkteve njerëzore të gjakut dhe..

09.12.20 11:28 |
Ministri Angellov

Vaksinimi kundër COVID-19 vetëm me pëlqimin e informuar

Parlamenti miratoi propozimin e qeverisë për të përfshirë Bullgarinë në marrëveshjet e BE-së për blerjen e vaksinave kundër COVID-19 Vaksina nuk do të përfshihet në kalendarin e imunizimit të Bullgarisë. Ajo do të vendoset vetëm pas pëlqimit të..

03.12.20 15:37 |

Hotelierët dhe pronarët e restorantëve duan lehtësimin e masave anti-epidemike

Shoqata bullgare e hotelierëve dhe restoratorëve insiston që të rishikohet urdhri i Ministrit të Shëndetësisë Prof. Kostadin Angellov, i cili ndalon punën e restoranteve në hotele, transmetoi BTA. Kufizimet në vendet e ngrënies në hotele në të vërtetë..

28.11.20 15:26 |
Всички новини: днес | вчера