Eмисия новини
от 20.00 часа

Kryeministri Borisov: Masat liberale kundër Covid-19 japin rezultat

Në krahasim me shtete të tjera evropiane masat kufizuese kundër koronavirusit te ne janë liberale dhe japin rezultat, deklaroi Kryeministri Bojko Borisov në Razllog, ku bashkë me Ministrin e Shëndetësisë Krasimir Vëllçev dhe eurodeputetin Andrej..

16.01.21 11:58 |

Universitetet bullgare bëhen gjithnjë e më të dukshme në tregun për arsim të lartë

Arsimimi në shkollat më të larta prestigjioze, njëkohësisht në shtete të ndryshme nga Bashkimi Evropian tanimë është fakt. Kjo është e mundur, në sajë të iniciativës “Universitete Evropiane”, të përpunuar bashkërisht nga shkollat e larta, organizatat..

11.01.21 13:33 |

Po shqyrtohet kthimi i nxënësve të mëdhenj në shkollë

Pas datës 18 janar mund të fillojë kthimi në shkollë i nxënësve nga klasa e 5 deri në klasën e 12, tha Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev. “Shumica e prindërve janë për kthimin e fëmijëve në shkollë” – komentoi ai. Deri në fund të javës do të..

04.01.21 14:11 |
Krasimir Vëllçev

Nxënësit nga klasa e 5 deri në klasën e 12 do të mësojnë në distancë deri në fund të janarit

Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev dha urdhër për arsim në distancë deri më 31 janar të nxënësve nga klasa e pestë deri në klasën e dymbëdhjetë. Urdhri u përket të gjithë nxënësve pavarësish nga forma e mësimit.

31.12.20 18:42 |

Natyra e vaksinimit me Covid-19 është ngjitëse

Ministri i Shëndetësisë Profesori Kostadin Angelov raportoi një tendencë të qëndrueshme për një rritje të numrit të njerëzve të kuruar nga koronavirus në krahasim me numrin e të sapo infektuarve në brifingun e rregullt të radhës të Shtabit Operativ..

31.12.20 15:08 |
Ministri Vëllçev

Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev: Nuk do të lejojmë anulim të vitit shkollor

Në qoftë se sëmundshmëria nga Covid-19 pakësohet, më herët pas 12 janarit do të kalojmë drejt përdorimit të dy formave të mësimdhënies – me prani fizike dhe onile për nxënësit nga klasa e pestë deri në klasën e 12, tha para bTV Ministri i Arsimit..

23.12.20 13:04 |

Masat anti-epidemike në Bullgari po vazhdojnë deri më 21 dhjetor

Deri më 21 dhjetor po vazhdon aplikimi i masave anti-epidemike në vend. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e punës ditën e shtunë, 12 dhjetor, ku Kryeministri Bojko Borisov thirri anëtarët e qeverisë, të Shtabit Operativ Kombëtar, të Shtabit të..

12.12.20 15:30 |

Mësimdhënia në shkollë mund të fillojë pas datës 4 janar

Në qoftë se situata lejon ka të ngjarë që pas 4 janarit të fillojë kthimi i fëmijëve në shkollë, pasi vendimi për këtë do të merret për çdo një rajon veçmas. Së pari do të kthehen fëmijët nga klasa e parë deri në atë të katërt. Pastaj përparësi do..

10.12.20 12:07 |
Ministri Vëllçev

Dekoruan nxënësit e shkëlqyeshëm të Bullgarisë

Megjithë situatën e rëndë për shkak të Covid-19 qëllimi është që të mbetet mësimdhënia me prani fizike në shkollë. Sipas prognozës nuk do të ketë mbyllje të vazhdueshme të shkollave, do të ketë mësimdhënie të përhershme në distancë. Kjo..

30.10.20 13:16 |

Rritje rekorde e pacientëve me Covid-19 dhe e vdekjeve

Një rritje rekorde e pacientëve të sëmurë nga koronavirusi gjatë 3 ditëve të fundit me 220 të prekur në çdo 100 mijë veta dhe një rritje e madhe e rasteve me vdekje me rreth 50% - këto të dhëna u parashtruan në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë...

29.10.20 14:34 |
Всички новини: днес | вчера