Eмисия новини
от часа
Foto: Bashkia Kjustendill - arkiva

Qyteti Kjustendill ringjall një traditë vendase të Krishtlindjes

Krishtlindja përrallore e Kjustendillit nis më 2 dhjetor me ndezjen e dritave të pemës së Krishtlindjes në sheshin e qytetit “Vellbëzhd”. Zbukurimet festive do të ndriçojnë edhe në disa vende të tjera më të gjallëruara në pjesën qendrore të qytetit.  Një..

02.12.23 08:05 |
Foto: Ralica Kollarova

Bullgaria merr pjesë për herë të parë në "Festivalin e Pemëve" në Indiana

"Festival i Pemëve" (2023 FESTIVAL OF TREES) në Indiana, SHBA shfaq në sallat e Muzeut Historik (Historical Society Museum) në qytet 78 pemët e Krishtlindjeve të dekoruara nga disa prej shoqatave, kompanive dhe organizatave më të mëdha dhe më të famshme..

01.12.23 07:25 |

Traditat austriake të Krishtlindjeve shfaqen në Burgas

Lodrat e vjetra të Krishtlindjeve me një histori të pasur dhe interesante mund të shihen për herë të parë në Bullgari. Ato janë pjesë e ekspozitës “Si i festojnë Krishtlindjet në Austri” në Muzeun Etnografik të Burgasit. Iniciatorja e aktivitetit..

25.11.23 08:25 |

Kreshmët e Krishtlindjes - 40 ditë pastrim shpirtëror para Lindjes së lavdishme të Krishtit

Më 15 nëntor fillon kreshma e dytë më e gjatë në traditën tonë ortodokse, e cila përbën një përgatitje për kremtimin e Lindjes së Zotit Jezu Krisht. Konsiderohet se, edhe pse zgjat 40 ditë, kreshma e Krishtlindjeve nuk është aq e rreptë sa..

15.11.23 06:10 |

Dita e Shën Stefanit “mbyll” ciklin e festave të Krishtlindjeve

Ditën e tretë pas Lindjes së Krishtit më 27 dhjetor Ortodoksia nderon kujtimin e dëshmorit të parë të shenjtë dhe kryedhjak Stefan, i krishteri i parë që u martirizua në emër të Krishtit. Siç shkruhet në jetëshkrimin e tij, Stefani ishte i..

27.12.22 05:25 |

Gati 300 kolendarë rrethojnë nëpër rrugët e qytetit Jambol

Gati 300 kolendarë kërcejnë nëpër rrugët e qytetit Jamboll dhe lajmërojnë Lindjen e Krishtit. Grupet lokale të kolendarëve të quajtura “kudi”, e nisën turneun e tyre vonë mbrëmë dhe vazhdojnë edhe sot gjatë gjithë ditës, duke tërhequr qindra spektatorë..

25.12.22 18:12 |