Eмисия новини
от 07.00 часа

Patriarkana Bullgare ka rezerva për emrin “Kryepeshkopata e Ohrit” në Maqedoninë e Veriut

Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare shqyrtoi letrat e Patriarkut Ekumenik Bartolomeu dhe Patriarkut Serb Porfiri mbi statusin kanonik të Kishës Ortodokse të Maqedonisë së Veriut. Sinodi vendosi të heqë përçarjen kanonike mbi Kishën..

22.06.22 12:50 |
Katedralja

A do të bëhet Kryepeshkopata e Ohrit një mollë sherri për Ortodoksinë?

Patriarku Ekumenik Bartolomeu së fundmi njohu Kishën Ortodokse Maqedonase, por me emrin Kryepeshkopatë e Ohrit.  Kështu, Kisha Maqedonase, e cila u shkëput nga Kisha Ortodokse Serbe në vitin 1967, nuk është më skizmatike dhe sakramentet e..

17.05.22 07:15 |

Kisha bullgare punon për statusin autoqefal të Kryepeshkopatës së Ohrit

"Me rëndësi ishte zgjidhja e problemit me emrin shtetëror të Maqedonisë së Veriut dhe pak nga pak besoj se do të arrijmë më shumë". Kështu Patriku bullgar Neofit i përgjigj pyetjes në se Kisha Ortodokse Bullgare do të vazhdojë të përkrahë..

25.03.19 12:06 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера