Eмисия новини
от 22.00 часа

Kryqi i Kuq Bullgar me një fushatë anti-Covid “Bëje për ata, të cilët i do”

Kryqi i Kuq Bullgar starton një fushatë të madhe informative për Covid-19 me emrin “Bëje për ata, të cilët i do”. Ajo do të zhvillohet në periudhën janar-mars 2021, ndërsa qëllimi i saj është ta nënvizojë rëndësinë e respektimit të masave..

05.01.21 05:05 |

Fati i një të pastrehuari në muajt e ftohtë

Kufizimet për shkak të infektimit me koronavirusin prekën biznesin, arsimin, kulturën dhe mundësitë për një komunikim të gjallë. Meqenëse nuk ka sesi të thuhet konkretisht se cila sferë е jetës sonë është e prekur më tepër, do të shtojmë ndaj..

14.12.20 07:15 |

Për rolin e vullnetarëve nga Kryqi i Kuq Bullgar në luftën me Covid-19

Më 5 dhjetor shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit. Për herë të parë ajo festohet gjatë vitit 1985 me iniciativë të OKB-së, kur Organizata Botërore fton qeveritë dhe organizatat joqeveritare  në të gjitha vendet të shprehin respektin dhe..

05.12.20 07:05 |

Kryqi i Kuq Bullgar do t’u shpërndajë nevojtarëve produkte ushqimore

437 mijë bullgarë të varfër do të marrin paketa me ushqime të nevojës së parë. Financimi është i Fondit për Ndihmë Evropiane. Produktet ushqimore do t’u dërgohen nevojtarëve që nga kjo javë me ndihmën e Kryqit të Kuq Bullgar. Janë parashikuar 6..

05.10.20 04:05 |

Zgjidhni plazhe me roje bregdetare!

Në fund të këtij muaji me fluturime çarter në vend do të mbërrijnë turistët e parë të huaj dhe plazhet tona në Detin e Zi do të gjallërohen. Prania e turistëve do të ndikojë pozitivisht sektorin tonë turistik që po ndodhet në krizë të..

19.06.20 12:24 |

Qendra evropiane për paramedikë do të ndërtohet në Bullgari

Bullgaria është gjithnjë e më afër krijimit të qendrës evropiane për trajnimin e specialistëve në fushën e fatkeqësive, avarive dhe aksidentеve. Kuvendi popullor përkrahu ndërtimin e një qendre të tillë  dhe të një shkolle për specialistë të..

11.06.20 13:03 |
Akad. Gristo Grigorov, Maçej Shimanski dhe Ljudmilla Zafirova

Të karantinuarit do të kontrollohen me byzylykë të mençur

50 “smart” byzylykë për njerëzit nën karantinë shtëpiake është dhurimi të cilin e mori kryetari i Kryqit të Kuq Bullgar akad. Hristo Grigorov. Brenda këtyre byzylykëve ndodhet një modul GPS, i cili do të alarmojë në se i karantinuari shkel..

22.04.20 16:48 |

Kryqi i Kuq i Rinisë Bullgare ka nevojë për studentë të mjekësisë, të cilët të punojnë si vullnetarë në luftimin e Covid-19

Kryqi i Kuq i Rinisë Bullgare bëri të ditur se me iniciativë të Ministrisë së Shëndetësisë fillon fushatë për regjistrimin e studentëve të mjekësisë si vullnetarë në luftimin e pandemisë së Covid-19. Pritet që kjo të rritë nivelin e gatishmërisë në rast..

09.04.20 12:47 |

Një kompani kineze i ka dhuruar Bullgarisë 150 mijë maska mbrojtëse

Kompania kineze Huawei Technologies Bulgaria i ka dhuruar Kryqit të Kuq Bullgar 150 mijë maska mbrojtëse për veprimtarinë e organizatës në kundërvënie të koronavirusit.  Duke i shprehur falënderim kompanisë kineze për këtë gjest të solidaritetit,..

08.04.20 16:18 |

Vullnetarët e Kryqit të Kuq Bullgar – “ushtarët” humanë në shërbim të shoqërisë

“ Vullnetarizmi është fuqia më e madhe e organizatës sonë ”, deklaroi Kryetari i Kryqit të Kuq Bullgar akad. Hristo Grigorov. “ Pavarësisht nga karantina aktualisht ne ushqejmë 320 000 bullgarë me mjetet e një programi evropian. Kjo ndodh nëpërmjet 300..

01.04.20 11:45 |
Всички новини: днес | вчера