Eмисия новини
от 14.00 часа

Myslimanët festojnë Kurban Bajramin

Festa më e madhe myslimane, Kurban Bajram, fillon më 9 korrik dhe do të vazhdojë deri më 12 korrik. Ajo shënon fundin e të ashtuquajturit haxhi - pelegrinazhin në qytetin e shenjtë të Mekës. Festa është e lidhur me kurbanin, prandaj edhe besimtarët..

09.07.22 06:10 |

Ramazan Bajrami është festë e myslimanëve në Bullgari

Këtë vit 2 maji është i veçantë për myslimanët në Bullgari. Sot fillon Ramazan Bajrami - një festë treditore në të cilën besimtarët myslimanë festojnë fundin e Ramazanit. Numri i myslimanëve në vendin tonë pas regjistrimit në fund të vitit..

02.05.22 06:05 |
Presidenti Radev

Presidenti i përshëndeti myslimanët për Kurban Bajramin

Presidenti Rumen Radev përgëzoi komunitetin m ysliman b ullgar me rastin e Kurban Bajramit. Kreu i S htetit u uroi m y slimanëve në Bullgari shëndet dhe ditë të mbushura me mirëkuptim, kënaqësi dhe sukses. Populli ynë ka treguar..

20.07.21 10:16 |

Në prag të Kurban Bajramit myslimanët bullgarë shënojnë Ditën Arife

Myslimanët në Bullgari festojnë Ditën Arife - përgatitje për Bajram Kurbanin të nesërmen. Me rastin e festave myftiu i rajonit të Kërxhalit /Bullgari Jugore/ Basri Eminefendi u bëri thirrje besimtarëve që kanë mundësinë për të ndihmuar të varfrit pa..

19.07.21 15:35 |

Myslimanët në Bullgari festojnë Ramazan Bajramin

Bullgarët me fe myslimane shënojnë Ramazan Bajramin. Me festën e cila vazhdon tri ditë – 13, 14, 15 maj, shënohet fundi i muajit të faljes Ramazan – kohë në të cilën myslimanët agjërojnë 30 ditë. Ramazan Bajrami fillon me lutjen – Bajram Namaz gjë pas së..

13.05.21 10:39 |
Sofja, Kurban Bajram

Myslimanët festojnë Kurban Bajramin

Me masa të rrepta për siguri shëndetësore myslimanët në Bullgari festojnë Kurban Bajramin. Për shkak të pandemisë së koronavirusit dhe gjendjes së zgjatur të jashtëzakonshme kundërepidemike lutjet u bënë në të hapur me respektim të distancës..

31.07.20 11:06 |

Kurban Bajrami – kohë për bamirësi dhe falje

Myslimanët në Bullgari festojnë Kurban Bajramin. Kjo është një nga festat më të mëdha myslimane, e cila lidhet me fuqinë e besimit dhe shënohet me flijimin e një kafshe si shprehje të mirënjohjes ndaj të Plotfuqishmit. Simbolizon kokë uljen,..

31.07.20 06:55 |

Myslimanët festojnë Kurban Bajramin

Në Haskovo (Bullgari Jugore) myslimanët u mblodhën në dy xhamitë e qytetit “Çarshi Xhami” dhe “Eski Xhami” për namazin e mëngjesit para Kurban Bajramit. Dita festive fillon me lutje, në të cilën janë të pranishëm të gjithë burrat. Pastaj bëhet..

11.08.19 11:41 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера