Eмисия новини
от 05.00 часа
Rumen Radev

Presidenti do të shpërndajë parlamentin pas 11 majit

Presidenti Rumen Radev u përkul para monumentit të të vrarëve në Kryengritjen e Prillit në fshatin Radillovo afër qytetit Peshtera, ku ai ishte për vizitë për Ditën e Shën Gjergjit, njoftoi Presidenca. Qeveria provizore, si çdo qeveri tjetër e..

06.05.21 10:08 |

Prokurorët po protestojnë në heshtje

Ndryshimet në Kodin Penal dhe Ligjin e Pushtetit Gjyqësor të paraqitura në Parlament na heqin imunitetin funksional. Kjo thuhet në një deklaratë të prokurorëve, hetuesve dhe punonjësve të Prokurorisë së Specializuar të Apelit dhe Prokurorisë së..

29.04.21 13:45 |
Sllavi Trifonov

Sllavi Trifonov nuk sheh asnjë problem në zbatimin e Kushtetutës

Në Facebook, udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov hodhi poshtë kritikat se partia e tij refuzon të përpiqet të formojë qeveri. “Këtë e vendosi sovrani, kështu i shpërndau letrat. Ne nuk kemi mundësinë për të formuar një kabinet të..

27.04.21 09:27 |

Në Ditën e Kushtetutës Presidenti përshëndeti juristët

Presidenti Rumen Radev përshëndeti juristët dhe nëpunësit gjyqësorë në Bullgari me rastin e festës së tyre profesionale. Kreu i shtetit bëri thirrje që të jenë të palëkundur në mbrojtjen e ligjit, të luftojnë pa kompromis kundër padrejtësisë,..

16.04.21 09:33 |

Po fillon punë Parlamenti i ri bullgar

Sot është seanca e parë e Legjislaturës së 45 të Kuvendit Popullor të zgjedhur më 4 prill. Nëse kërkojmë një simbolikë në zgjedhjen e datës - 15 prill, do të vëmë re se ajo është e lidhur me akoma dy ngjarje të tjera të rëndësishme, që kanë të..

15.04.21 06:05 |

Bullgarët nuk votojnë që nga dje – pjesa e parë

Më 4 prill do të zhvillohen zgjedhje për Legjislaturën 45-të të Kuvendit Popullor. Këto do të jenë zgjedhjet e dhjeta për kuvendin e zakonshëm popullor pas fillimit të ndryshimeve demokratike në Bullgari. Pavarësisht se zhvillimi demokratik i..

29.03.21 14:35 |

Parlamenti pezulloi projektin për ndryshime në Kushtetutë

Projekti i pushtetarëve për thirrjen e Kuvendit të Madh Popullor dhe për korrigjime në Kushtetutë nuk mblodhën shumicën e domosdoshme nga 2/3 ose 160 deputetë, transmetoi BTA. Projekti u përkrah nga 111 deputetë nga GERB, Patriotët e Bashkuar dhe..

25.11.20 14:59 |
Xhani Bukikio - kryetar i Komisionit të Venecias

Komisioni i Venecias vlerësoi ndryshimet e propozuara kushtetuese

Komisioni i Venecias pranë Këshillit të Evropës paraqiti një vlerësim të ndryshimeve të propozuara në Kushtetutën Bullgare. Shprehet keqardhje që ato nuk u paraprinë nga diskutimi dhe shpjegimi i duhur publik, transmetoi BTA. Në lidhje me..

23.11.20 13:34 |

Presidenti Rumen Radev: Do të propozoj amendamente në Kushtetutë pas zgjedhjeve

Presidenti Rumen Radev shpalli se do të parashtrojë ndryshimet e veta në Kushtetutë pas zgjedhjeve të reja parlamentare. Sipas tij nuk ka shkak që të parashtrohen propozime për ndryshime në ligjin kryesor për këtë Parlament. “Do t’i parashtroj kur..

29.09.20 15:54 |

Dita e 83 e protestave antiqeveritare

Megjithë shirat e vjeshtës për ditën e 83 të protestave në Sofje u caktua ora e mitingut të mbrëmjes me kërkesë për dorëheqjet e kryeprokurorit dhe kryeministrit.   Mbrëmjen e 82 të protestave antiqeveritare protestuesit këmbëngulën edhe për..

29.09.20 09:05 |
Всички новини: днес | вчера