Eмисия новини
от 07.00 часа

Përmirësuam kushtet në të cilët do të punojnë mësuesit bullgarë jashtë shtetit

Afro gjashtë muaj – po aq vazhdoi puna e Komisionit për Bullgarët jashtë Shtetit në Legjislaturën e 47-të të Kuvendit Popullor. Përveç prioriteteve të caktuara nga Kryetarja e tij Antoaneta Coneva në fillim të këtij viti, komisioni arriti të..

09.08.22 11:26 |

U caktuan data dhe mjetet e zgjedhjeve të ardhshme të parakohshme

Këshilli i Ministrave miratoi një vendim për përgatitjen dhe zhvillimin e zgjedhjeve për Kuvendin Popullor më 2 tetor 2022, njoftoi qendra e shtypit e qeverisë. Kabineti i përkohshme miratoi gjithashtu planin buxhetor për kostot e përgatitjes dhe..

04.08.22 17:27 |

Legjislatura e 47-të e Kuvendit Popullor përfundoi punën e saj

Pas deklaratave të grupeve të ndryshme parlamentare, Legjislatura e 47-të e Kuvendit Popullor u shpërnda. Vetëm grupet parlamentare të Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë (DPS) dhe BSP nuk bënë deklarata. Mbledhjen e fundit të deputetëve të popullit..

29.07.22 18:11 |

Ndaluan shitjen e gazit të parajsës për fëmijët

Parlamenti më në fund votoi ndryshimet në Ligjin e Shëndetësisë, me të cilat ndalohet shitja e gazit të parajsës për të miturit, përfshirë në internet për personat nën moshën 18 vjeç. Sipas teksteve të reja në ligj, në territorin e kopshteve,..

29.07.22 16:50 |
Georgi Svilenski nga BSP ia kthen mandatin e paplotësuar për formimin e qeverisë presidentit Rumen Radev. Tani është radha e kreut të shtetit.

Kolaps i përpjekjeve për krijimin e qeverisë - po tani ku?

Zgjedhjet e parakohshme tashmë janë të sigurta pasi partia politike BSP e zgjedhur nga presidenti, ktheu mandatin e tretë eksplorues të paplotësuar. "Ai u quajt në mënyra të ndryshme - teknik, krize, etj., por doli të ishte më tepër një mollë e..

29.07.22 13:22 |
Ivan Ivanov

Parlamenti riktheu në detyrë kryetarin e vjetër të rregullatorit të energjisë

Ish-kryetari i Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit, Ivan Ivanov do të vazhdojë të kryejë funksionet e tij deri në emërimin e kryetarit të ri të Rregullatorit, vendosi Kuvendi Popullor. Kthimi i Ivanov erdhi pasi Gjykata..

28.07.22 13:57 |

Presidenti mund të shpallë datën e zgjedhjeve të parakohshme brenda 72 orëve

Sipas protokollit, duke refuzuar ftesën për t’u ulur, përfaqësuesit e BSP-së i kthyen Presidentit Rumen Radev mandatin e tretë, të fundit eksplorues të paplotësuar për të formuar një qeveri në Legjislaturën e 47-të të Kuvendit Popullor...

28.07.22 10:42 |
Georgi Svilenski

Tashmë është e qartë - në vjeshtë do të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare në Bullgari

Parlamenti hodhi poshtë programin qeverisës të shumicës në largim, të propozuar nga BSP, e cila mori mandatin e tretë, të fundit eksplorues për të formuar një qeveri. Me propozim të opozitës, me 119 vota “pro”, 106 “kundër” dhe një “abstenim” dhe pas..

27.07.22 12:21 |

BSP nuk thotë nëse do të përpiqet të formojë një qeveri

Më 26 korrik, Këshilli Kombëtar i BSP-së do të shqyrtojë dy opsione për zgjidhjen kushtetuese, njoftoi kryetari i grupit parlamentar të së majtës, Georgi Svilenski. Ai nuk saktësoi nëse vendimi është kthimi i mandatit apo do të propozohet një..

25.07.22 14:12 |
Sllavi Trifonov

ITN tërhiqet nga negociatat për të formuar një qeveri

"Ka një popull të tillë” (ITN) largohet nga negociatat në përpjekjen e fundit për të formuar një qeveri në kuadër të Legjislaturës së 47-të të Kuvendit Popullor. Partia është gati për zgjedhje të reja. Këtë e njoftoi në një fjalim të posaçëm lideri..

22.07.22 21:17 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера